(VIDEO) Trei bărbaţi, arestaţi pentru şantajarea unor tineri prin reţinerea actelor maşinii

Trei persoane au constrâns doi tineri prin amenințare să le ofere 1000 de euro pentru a nu fi agresați fizic. Cele trei persoane bănuite de şantaj în formă continuată au fost reţinute, apoi arestate preventiv pentru 30 de zile.

"Pe data de 3 mai, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi în mod direct de către doi tineri, de 18 şi 23 de ani, ambii din municipiul Giurgiu, cu privire la faptul că, la data de 2 mai, ora 21,30, au fost deposedaţi de bijuterii prin ameninţări de către mai multe persoane, respectiv şantajaţi cu privire la plata a 1.000 de euro, în vederea restituirii actelor de înmatriculare ale autoturismului, cauzând un prejudiciu de 3.000 de euro", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) potrivit Agerpres.

Din cercetări a reieşit că, pe 2 mai, ora 21,00, cei doi tineri s-ar fi întâlnit întâmplător cu trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, toţi din municipiul Giurgiu, în faţa unui restaurant din centrul oraşului, unde ar fi fost constrânşi, prin ameninţare, să le ofere 1.000 de euro, pentru a nu fi agresaţi fizic.

Neavând această sumă asupra lor, cei doi tineri ar fi fost determinaţi să se deplaseze la domiciliu, însoţiţi de către unul din cei trei bărbaţi şi i-ar fi înmânat acestuia două brăţări şi un inel din aur.

Fiind nemulţumiţi de valoarea bijuteriilor, tinerilor le-ar fi fost reţinute actele autoturismului, ca garanţie până la plata a 1.000 de euro.

"În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat în cauză, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, la data de 10 mai a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, de poliţiştii Serviciului Criminalistic şi de cei din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au realizat o acţiune de prindere în flagrant delict a celor trei bărbaţi, fiind descoperiţi asupra unuia dintre ei 500 de euro, ce i-ar fi fost remişi anterior de către unul dintre cei doi tineri", arată sursa citată.

Cele trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată au fost reţinute pe 10 mai, iar, pe 11 mai, instanţa de judecată a dispus faţă de aceştia măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel