Trecutul teribil al EgyptAir! Ce s-a întâmplat cu 15 ani înaintea tragediei de azi

Prăbușirea zborului MS804 nu este prima tragedie care lovește compania EgyptAir.

31 octombrie 1999: Un Boeing 767 al companiei EgyptAir s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, în largul Massachusetts (nord-estul SUA), la scurt timp după decolarea sa din New York, cu destinația Cairo, provocând moartea a 217 persoane.

Agenția americană pentru Securitatea Transporturilor (NTSB) a ajuns la concluzia că a fost vorba de sinuciderea copilotului. Analiza cutiilor negre a confirmat faptul că el era singur la comenzi în timpul pauzei comandantului de bord, în timp ce avionul atinsese viteza de croazieră. Conform dispozitivului de înregistrare a conversațiilor, el ar fi rostit o scurtă rugăciune: Mă încredințez Domnului. Apoi imediat pilotul automat a fost decuplat și avionul a plonjat practic în picaj.

Autoritățile egiptene au respins întotdeauna această teorie, în timp ce, potrivit presei americane, copilotul avea probleme financiare și devenise închis în sine.

Pilotul GermanWings a intrat cu avionul în munții alpi.  150 de pasageri se aflau la bord

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa de la Barcelona spre Dusseldorf, s-a prăbuşit la 24 martie în Alpii francezi, provocând moartea a 150 de persoane, între care 72 de germani şi 50 de spanioli. Potrivit primelor elemente ale anchetei, avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul german Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.

Lubitz a suferit o depresie severă în trecut, iar datele de pe calculatorul său de acasă arată că a căutat pe Internet modalităţi de sinucidere, în zilele anterioare prăbuşirii avionului. Procurorii au descoperit de asemenea la domiciliul său adeverinţe medicale rupte care arătau că avea probleme de sănătate şi nu ar fi trebuit să piloteze avionul în ziua tragediei.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel