"Trebuie să fim mai bine pregătiți pentru război. Trimiterea de trupe în Ucraina, luată în considerare", spune un fost ministru al Forțelor Armate din Marea Britanie

foto: Freepik
foto: Freepik

"Marea Britanie ar trebui să ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina pentru a oferi instruire și alte tipuri de sprijin forțelor ucrainene în războiul lor cu Rusia", a declarat fostul ministru al forțelor armate James Heappey.

James Heappey a declarat pentru Sky News că Marea Britanie trebuie să fie mai bine pregătită pentru război într-o perioadă de amenințări tot mai mari, inclusiv prin revigorarea unei mari forțe de "rezervă strategică" formată din mii de veterani care ar putea fi solicitați să servească din nou în cazul unei crize naționale.

Într-un interviu amplu, parlamentarul demisionar pentru Wells, în Somerset, a repetat apelul pentru o creștere imediată a cheltuielilor pentru apărare, pentru a elimina lacunele de capacitate - cum ar fi capacitatea de a apăra spațiul aerian britanic de rachete - și, în cele din urmă, pentru a crește din nou dimensiunea armatei.

"Sunt într-adevăr două lucruri pe care mi-am propus să le realizez în timpul care mi-a mai rămas ca parlamentar, având în vedere cunoștințele pe care le am în calitate de ministru cu vechime în MoD [Ministerul Apărării]", a declarat Heappey, în vârstă de 43 de ani, în interviul acordat la domiciliul său.

"În primul rând, pentru a argumenta în favoarea creșterii cheltuielilor pentru apărare: 2,5% [din venitul național, față de puțin peste 2%] în prezent. Trei procente până în 2030. Și, în al doilea rând, să reinvestim, să ne reorientăm în reziliența noastră strategică ca națiune și în capacitatea noastră de a lupta în război pentru a rezista la orice alt tip de criză care ar putea apărea în calea noastră", a mai spus el.

Comentariile au fost făcute după ce Sky News a dezvăluit săptămâna trecută că guvernul nu are un plan național pentru apărarea Marii Britanii sau pentru mobilizarea populației și industriei sale în caz de război.

Parlamentarul și-a exprimat sprijinul pentru comentariile făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron

Heappey, care a demisionat luna trecută din funcția de ministru al forțelor armate după patru ani și jumătate în acest post, a subliniat importanța critică pentru securitatea britanică și europeană mai largă a susținerii Ucrainei în războiul acesteia împotriva Rusiei lui Vladimir Putin.

El a îndemnat Marea Britanie și aliații săi să meargă și mai departe cu tipurile de arme pe care sunt dispuși să le ofere Kievului, în timp ce armata ucraineană se luptă să reziste la noi atacuri rusești. Parlamentarul și-a exprimat sprijinul pentru comentariile făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron, cu privire la potențiala nevoie de a desfășura forțe occidentale în Ucraina.

"Unele dintre lucrurile pe care Macron le-a sugerat recent, cred că sunt lucruri care chiar merită luate în considerare", a spus fostul ministru.

Întrebat dacă se referă la ideea de a avea soldați pe teren, el a spus: "Cred că trebuie să fii atent la modul în care o faci. Cred că în mod sigur nu trebuie să ne apropiem de o zonă de luptă. Cred că trebuie să fii foarte, foarte atenți să nu transformăm acest lucru într-un război Rusia-NATO.

În ceea ce privește dacă acest lucru a însemnat lucruri precum desfășurarea de trupe britanice într-o misiune de antrenament în interiorul Ucrainei, Heappey a spus: "Ei bine, cred că merită luat în considerare", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel