Urmărește emisiunea live


Trebuia să fie executată astăzi, 27 Aprilie, dar a fost amânată sentința. Povestea Melissei Lucio, mama a 14 copii condamnată la pedeapsa capitală în Texas

Melissa Lucio, condamnată la pedeapsa capitală în TEXAS, SUA/ Sursa Foto YouTube
Melissa Lucio, condamnată la pedeapsa capitală în TEXAS, SUA/ Sursa Foto YouTube

Pe 27 aprilie 2022, Melissa Lucio trebuia să moară. Dar cu două zile înainte ca mama a 14 copii, în vârstă de 53 de ani, să fie executată, i s-a oferit o a doua șansă.

Timp de 14 ani, Lucio a fost condamnată la moarte pentru moartea în 2007 a fiicei ei de doi ani, Mariah.

Dar ea și-a menținut mereu nevinovăția, spunând că  fetița a murit dintr-o cădere accidentală, nu din cauza „bătăi și torturii”, așa cum au susținut procurorii din Texas.

Cauza ei a fost preluată de toată lumea, de la copiii ei în viață, fiul ei cel mare fiind cel mai vocal dintre ei, până la Kim Kardashian, celebritatea devenită avocată. Înainte ca execuția ei să fie suspendată pe fondul apariției de noi dovezi, BBC a vorbit cu familia și susținătorii ei, potrivit BBC.

Un accident

Era 2007, iar Melissa ducea o viață dificilă alături de soțul ei de atunci, Robert Antonio Alvarez, și de cei 12 copii ai săi, în timp ce era însărcinată cu gemeni.

Familia trăia într-o ”sărăcie extremă”, a declarat avocatul ei, Sandra Babcock, pentru BBC.

"Li s-a întrerupt serviciul electric, s-au mutat de vreo 26 de ori într-o perioadă de cinci ani. O vreme, singurul acces pe care l-au avut la apă a fost prin casele vecinilor sau din parohie" conform acestuia. 

În timpul uneia dintre aceste mutări, pe 15 februarie 2007, fiica de doi ani a Melissei a fost rănită.

Potrivit declarațiilor Melissei la poliție, micuța a rămas fără supravegherea unui adult în timp ce părinții ei erau ocupați. La acea vreme, familia locuia într-un mic apartament cu două dormitoare, la etajul doi.

Melissa le-a spus ulterior polițiștilor că atunci când și-a dat seama că Mariah nu se mai afla în interiorul locuinței, a plecat să o caute și a găsit-o plângând lângă scară, cu puțin sânge în gură. După ce nu a găsit alte răni, Melissa a spus că și-a continuat ziua.

4. -imagine fara descriere- (melissa-lucio-1_55646400.jpg)

Două zile mai târziu, tatăl ei a sunat la poliție când Mariah a încetat brusc să mai respire.

A adormit pe patul părinților ei, dar nu s-a mai trezit niciodată. O autopsie a arătat ulterior că copilul avea leziuni la rinichi și plămâni, potrivit presei locale.

Audierea Melissei

La câteva momente după ce a aflat despre moartea fiicei sale, Melissa a fost audiată de poliție timp de peste cinci ore.

Procurorii au spus că ea a mărturisit în urma acestui interogatoriu al poliției, iar pe mărturia unuia dintre agenții care s-a declarat „convins” ea este vinovată și pe rănile pe care le prezentase trupul Mariei la momentul morții ei s-a stabilit vinovăția.

Dar avocații și alți susținători ai Melissei spun că ea a fost obligată să facă declarații sub constrângere.

”Au bătut-o, au sfătuit-o și au țipat la ea până când în cele din urmă a acceptat cererile ei și a insistat că s-a făcut vinovată de rănirea copilului său”, a spus avocata Babcock.

Avocat numit din oficiu care a făcut erori grave

Fiind o femeie săracă de origine minoritară care trăiește în sudul Texasului, nu avea bani să angajeze un avocat și, în schimb, i s-a dat un avocat numit de instanță, care a făcut erori care au dus la un proces inechitabil, au spus actualii avocați ai Melissei.

Dovezile care ar fi putut-o ajuta pe Melissa, cum ar fi mărturia martorilor experți și a celorlalți copii ai ei, nu au fost admise în procesul inițial. Statul nu a testat ADN-ul și nu a permis medicului legist al Apărării să vorbească la proces.

Au existat, de asemenea, acuzații de corupție din partea acuzării, care nu au fost incluse în caz. Armando Villalobos, procurorul districtual care a adus acuzațiile, este acum închis pentru luare de mită fără legătură cu cazul Lucio, dar asta a avut loc când a fost judecată.

”Începeți să dezlipiți straturile și vedeți că este un caz despre procurori corupți, este un caz despre nedreptate”, a spus Babcock.

3. -imagine fara descriere- (melissa-inchisoare_65999200.jpg)

 

Suspendarea execuției, luni 25 Aprilie 2022. Kim Kardashian a făcut demersuri în acest sens 

Prin suspendarea execuției luni, Curtea de Apel Penală din Texas a declarat că cazul Melissei merită o analiză suplimentară, având în vedere greșelile făcute în timpul urmăririi penale inițiale, precum și noi informații care au apărut în ultimul deceniu și jumătate în timp ce ea a fost în închisoare.

Însăși Kim Kardashian a trimis, la începutul acestei luni, o scrisoare către guvernatorul Texasului, semnată de nouă dintre copiii Melissei, în care pledează pentru ca viața ei să fie cruțată. Zeci de politicieni din ambele partide au susținut-o.

S-a obținut o amânare a sentinței

După ce a aflat că execuția ei a fost suspendată, Melissa a spus într-o declarație: ”Sunt recunoscătoare Curții, mi-a dat șansa de a trăi și de a-mi dovedi nevinovăția. Mariah este în inima mea astăzi și întotdeauna. Sunt recunoscătoare că am mai multe zile pentru a fi o mamă pentru copiii mei și o bunică pentru nepoții mei”.

Impactul a fost resimțit cel mai mult de familia Melissei. Înainte de toate acestea, „eram o familie numeroasă și eram foarte uniți”, a declarat fiul ei cel mare, John, pentru BBC.

"De când a avut loc acest accident, a existat o mare diviziune între noi. Pur și simplu nu a mai fost la fel în ultimii 15 ani", a spus el.

2. Melissa Lu... (fiul-melissei-lucio_84750800.jpg)

Fiul Melissei și-a petrecut întreaga viață de adult luptând pentru eliberarea mamei

La momentul arestării mamei sale, John avea 17 ani. El și-a petrecut întreaga viață de adult luptând pentru eliberarea ei.

”Când s-au întâmplat toate acestea, familia noastră s-a despărțit”, a spus el. Frații săi mai mici au fost primiți de veri și mulți s-au descurcat bine după ce au părăsit școala. Dar copiilor mai mari le-a fost mai greu.

”Cei mai în vârstă, eram mai mult sau mai puțin mari, eram învinșii”, a spus el cu jale. ”A fi cel mai mare a fost greu, nu numai din cauza responsabilității, ci și pentru că mi-aș dori să ne revăd familia împreună” a continuat el. 

Acum 32 de ani, John s-a luptat cu legea, dar a încercat să-și pună din nou viața la loc: s-a întors la școală, a început să alerge la maratoane și triatlonuri.

John a organizat întâlniri pentru a căuta eliberarea mamei sale și a spus că va continua să lupte.

”Nu sunt aici să strig. Sunt aici doar pentru a face ceea ce se poate face pentru mama mea”

În timp ce, din punct de vedere tehnic, ea rămâne condamnată la moarte, cazul ei urmează să fie revizuit din nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel