Tratarea şi sortarea deşeurilor din Ilfov şi Bucureşti, asigurate de Depozitul Ecologic Vidra pentru următorii 20 de ani

Depozitul Ecologic Vidra asigură autonomia Bucureștiului și a județului Ilfov pentru tratarea, sortarea și neutralizarea deșeurilor produse de populație pentru următoarea perioadă de 20 de ani.

"Compania Eco Sud S.A. este lider de piață în tratarea, selectarea și eliminarea deșeurilor produse de populație în diverse zone din România, dispunând de infrastructuri de protecție a mediului, instalații, platforme de transfer, stații de sortare și compostare  de importanță  esențială pentru gestionarea deșeurilor, pentru reciclare și pentru un mediu curat de viață.

Profitând de contextul actual, în care deșeurile reprezintă un subiect intens dezbătut în toate mijloacele de comunicare, anumite publicații au preluat o temă falsă a crizei tratării, sortării și depozitării deșeurilor în București și Ilfov,fără să facă o minimă verificare a acestor informații, prezentând fapte și informații care induc în eroare publicul și autoritățile.

Niciun cetățean, nicio comunitate locală și nicio autoritate publică din București sau Ilfov nu trebuie să își facă griji în legătură cu serviciile ecologice și capacitățile de tratare, sortare și depozitare a deșeurilor oferite de compania Eco Sud și orice referire și interpretare apărute în spațiul public privind o eventuală criză a tratării, sortării și depozitării deșeurilor în București și Ilfov este complet neavenită.", se arată într-un comunicat de presă. 

Capacitate de 11,5 milioane metri cubi

"Compania deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru o perioadă de 10 ani în care este prevăzută capacitatea de 11.500.000 m3, capacitate care asigură independența tratării, sortării și depozitării deșeurilor din Municipiul Bucuresti și din Ilfov pentru următoarea perioadă de 20 de ani, este licențiată Clasa I prin Ordin emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.

Capacitatea autorizată de 11.500.000 m3a fost confirmată prin două hotărâri judecătorești definitive, care sunt obligatorii atât pentru societatea noastră cât și pentru autoritățile publice din România.

Tratăm, sortăm șiselecționămzilnic cantitățide deșeuri produse de o populație de peste 4 milioane locuitori, deținem o suprafață ecologică pentru managementul deșeurilor de peste 2.500.000 mp și gestionăm investiții publice și private în protecția mediuluiși a sănătății populației iar activitatea desfășurată de noi este de importanță ecologică majoră pentru populație, comunități și autorități locale, contribuind în mod decisiv la realizarea țintelor de mediu stabilite de Uniunea Europeană pentru România.

Depozitele ecologice, stațiile de sortare, instalațiile de compostare și platformele de transfer deținute de compania Eco Sud în România rămân cea mai sigură soluție de tratare a deșeurilor generate de populație iar încrederea constantă a oamenilor în profesionalismul nostru manifestată de peste 20 de ani reprezintă o garanție a unui mediu de viață sănătos și a unui management benefic al deșeurilor, absolut necesare pentru orice persoană sau comunitate.

Cu un portofoliu de șase Centre de Management al Deșeurilor, compania Eco Sud gestionează un procent semnificativ din cantitatea de deșeuri produsă în România, lucru care o plasează în postura de lider național în acest domeniu.

Eco Sud a preluat gestiunea depozitelor de deșeuri și a centrelor de management integrat al deșeurilorîn urma unor licitații publice organizate în conformitate cu normele europene de mediu, de către consilii județene, primării, asociații de dezvoltare intercomunitară pentru salubrizare.

Gestiunea Depozitului Ecologic Vidra și contruirea acestuia a fost atribuită companiei Eco Sud în urma unei licitații internaționale organizate în anul 1999 de către Primăria Generală a Municipiului București. Licitația a fost organizată ca urmare a studiului efectuat de compania japoneză JICA și care a stabilit  necesitatea construirii a două depozite ecologice pentru gestionarea și tratarea deșeurilor produse în municipiul București și Județul Ilfov, unul poziționat în partea de nord a orașului și unul pozitionat în partea de sud a Bucureștiului, exploatat de Eco Sud în baza unui contract valabil până la atingerea capacității finale a depozitului, deci pentru o perioadă viitoare de circa 20 de ani, fapt confirmat prin două hotărâri judecătorești definitive.

Depozitul Ecologic Vidra este proiectat și construit în conformitate cu cele mai exigente norme de mediu ale Uniunii Europene, deține toate autorizațiile necesare funcționării în conformitate cu legislația națională și europeană și poate susține gestionarea și tratarea deșeurilor din întreg orașul București și județul Ilfov pentru urmatoarea perioadă de 20 de ani, având porțile deschise pentru toți colectorii și deținătorii de deșeuri care respectă standardele și legislația de mediu în vigoare, deținând o capacitate de 11.500.000 m3, fapt confirmat prin două hotărâri judecătorești definitive.

Nutrim speranța că partenerii noștri din presă și televiziuni vor manifesta pe viitor rigoare și o documentare serioasă în demersul jurnalistic, în contextul în care deșeurile reprezintă un subiect de importanță majoră pentru comunități, cetățeni și autoritățile locale și naționale.", mai transmite ECO SUD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel