Traseul mocăniței de la Moldovița, blocat cu un bolovan de localnici

Foto ilustrativ / Imagine de Jiří Rotrekl de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Jiří Rotrekl de la Pixabay

Sâmbătă dimineață, câțiva localnici au blocat traseul mocăniței de la Moldovița cu un bolovan uriaș.

Traseul mocăniței de la Moldovița a fost blocat sâmbătă dimineață de mai mulți localnici care revendică o suprafață de 190 mp de teren, inclusiv pe o porțiune de câțiva metri pe care trec șinele, scrie Monitorul de Suceava.

Un bolovan de mari dimensiuni a fost amplasat peste șine, iar circulația micului tren a devenit imposibilă.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și jandarmerie care încearcă să rezolve problema, dar situația este una destul de delicată și asta pentru că nu este o chestiune de natură penală, ci una civilă, care se poate rezolva doar în instanță.

De la ce a pornit scandalul 

Toader Iliesi, primarul din Moldovița, a precizat că în cursul anului 2010 o persoană s-a intabulat pe acel teren în condiții destul de suspecte, iar nimeni nu a știut până acum despre acest lucru.

'Acel teren nu a fost niciodată al celor care au acum titluri de proprietate. Calea ferată există de 130 de ani, așa încât nu îmi dau seama cum s-au dat aceste titluri de proprietate. Eu nu înțeleg de ce au tăcut timp de mai bine de 10 ani, iar acum și-au adus aminte că sunt proprietari. Din ce știu eu, nemulțumirile au plecat de la faptul că persoanele care au acel teren aveau un chioșc unde oprea mocănița, iar acum aceasta nu mai oprește. Sper să se ajungă rapid la o înțelegere', a precizat Toader Iliesi.

În această perioadă, numărul turiștilor care ar fi dorit să facă o plimbare cu mocănița este destul de mare, iar în locul unei relaxări, oamenii au nimerit în mijlocul unui scandal tipic românesc.

Vezi FOTO pe Monitorul de Suceava.

Turiști atacați cu pietre, în 2019

În iunie 2019, fără să ştie ce îi aşteaptă, sute de turişti s-au îmbarcat în mocăniţa care străbate zona turistică Vatra Moldoviţei, din Suceava. Se bucurau de peisaj, când locomotiva cu aburi a frânat brusc. O maşină parcase chiar pe şine. Problemele nu s-au terminat aici. Inainte de a părăsi zona, individul a aruncat cu pietre în călătorii din mocăniţă. Mecanicul spunea atunci că scandalagiul este un om de afaceri din zonă. 

"Cel puţin 10 vehicule au avut unul sau mai multe cauciucuri înţepate, însă o parte din proprietarii acestora au ales să îşi înlocuiască singuri anvelopele şi să-şi continue deplasarea", declara Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Patru dintre proprietarii celor 10 maşini au depus plângere la poliţie. Localnicii spuneau că omul de afaceri ar fi fost supărat pentru că turiştii care circulă cu mocaniţa nu intră şi în magazinul lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel