EXCLUSIV  Traseele montane, REDESCHISE! ”Nu luăm coronavirus de la urs!”

De peste 44 de ani, Vasile Şipoş activează în domeniul turismului montan. Acum, natura îi lipsește din cauza stării de urgență. În acest context, montaniardul trage un semnal de alarmă și cere redeschiderea traseelor în anumite condiții adaptate pandemiei.

'Noi, iubitorii muntelui, înțelegem starea de urgență și măsurile de carantină/izolare! Prin urmare, noi nu cerem deschiderea cabanelor de la munte, ci parcurgerea traseelor montane! Riscul contaminării nu ar exista. Noi am purta măști de la domiciliu până la munte. Nu este pericol de contaminare pentru că nu ai cu cine să te întâlnești pe munte.' a spus Vasile Șipoș în exclusivitate pentru DC News.

'Am inițiat o petiție despre redeschiderea traseelor montane pentru că eu cred că este mult mai eficient și potrivit pentru sănătate să mergem la munte decât să stăm închiși doar în casă și să mâncăm. Sistemul nostru imunitar se întărește cu aerul de la munte. Mai mult, psihicul omului se îmbunătățește. Nu văd impedimentul să nu se redeschidă turismul montan. Da, să se pună condiția purtării măștilor, cum se preconizează după data de 15 mai, până la intrarea pe traseul montan”, ne-a mai zis Vasile Șipoș.

'Am o experiență de peste 44 de ani în cutreierarea munților, am ieșit de-a lungul timpului cu peste 2000 de persoane din toată țara. Am văzut 25 de masive montane și pot să vă spun că aerul montan face bine omului atât din punct de vedere fizic, cât și psihic! Nu văd un pericol în a exista un risc de contaminare. Nu luăm Covid-19 de la ursul din pădure și să îl dăm mai departe.' a spus Vasile Șipoș, pentru DC News.

Petiția o găsiți aici: petitieonline.com/petitie_pentru_turismul_montan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel