Transportul cu autobuzul, gratuit. Biletul, plătit cu sticle sau pahare de plastic

Ema Apostu / 10 aug 2019 / 12:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În această autogară foarte frecventată mii de persoane pot lua autobuzul gratuit, în schimbul a trei sticle de plastic sau patru pahare de unică folosinţă pentru un bilet.

La autogara foarte frecventată din Surabaya, oraş indonezian cu aproape 3 milioane de locuitori, mii de persoane pot lua autobuzul gratuit, în schimbul a trei sticle de plastic sau patru pahare de unică folosinţă pentru un bilet - în cadrul unui program antipoluare foarte promiţător, relatează sâmbătă AFP. Un traseu mai lung cu autobuzul de o oră se plăteşte cu trei sticle mari, sau cinci sticle medii sau cu 10 recipiente de plastic, cu condiţia ca acestea să nu fie murdare sau turtite.

Aproximativ 16.000 de persoane beneficiază săptămânal de gratuitate participând la combaterea poluării cu plastic, asigură autorităţile, care recuperează lunar circa 6 tone de deşeuri colectate cu ajutor pasagerilor şi pe care le predau firmelor de reciclare. Planul vizează, nu doar reducerea cantităţii de deşeuri, ci şi să încurajeze populaţia să folosească mai mult mijloacele de transport în comun, potrivit lui Franki Yuanus, un responsabil al transporturilor din Surabaya.

Indonezia, un arhipelag format din aproape 17.000 de insule, şi-a fixat ca obiectiv reducerea cu 70% a poluării cu plastic până în 2025, accelerând reciclarea deşeurilor şi promovând campanii de sensibilizare a cetăţenilor pentru a renunţa la utilizarea ambalajelor din plastic.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27