Transportatorii renunță la protestul din București

Foto Pexels
Foto Pexels

Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) anunță că a obținut promisiunea ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, privind „corectarea demersurilor ANAF față de transportatori, prin Parlament”. APTE 2002 și COTAR nu vor mai protesta în București.

Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 a încheiat, în seara zilei de 28 septembrie, discuțiile cu ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, pe tema interpretărilor ANAF în ceea ce privește impozitarea retroactivă a diurnelor.

„Urmare a întâlnirii din 28 septembrie 2021 care a avut loc la Ministerul Finanțelor, APTE 2002 a obținut promisiunea fermă a Ministerului Finanțelor că va corecta, prin Parlament, cel târziu până la jumătatea lunii noiembrie 2021, erorile de interpretare ale ANAF în ceea ce privește impozitarea diurnelor transportatorilor rutieri. În acest sens a fost publicată o propunere legislativă pentru anularea unor obligații fiscale, propunere despre care APTE 2002 a fost asigurată de Ministrul Finanțelor că are sprijinul întregului spectru politic și al domniei sale personal. O altfel de conduită ar fi condus la falimente în lanț în sectorul transporturilor rutiere și a celor conexe (care angajează peste 300.000 de salariați) și ar fi generat intempestiv o scumpire generalizată a bunurilor și serviciilor din România, urmare a majorării cu 15% a costurilor de operare ale transportatorilor români”, transmite APTE 2002.

Potrivit sursei citate, „printr-o așa numită recalificare a regimului diurnelor ca fiind venituri salariale, începând cu primăvara acestui an, ANAF a stabilit obligații de plată și penalități în sarcina transportatorilor români, retroactiv pentru ultimii 5 ani, în contradicție cu legea și ignorând faptul că diurnele transportatorilor rutieri nu se impozitează în niciun stat al Uniunii Europene”, arată comunicatul transportatorilor.

„Ne bucurăm că, în ultimul ceas, autoritățile din România au realizat că excesele unor funcționari care afectează ,,coloana vertebrală’’ a unei economii – și ne referim la transporturi, vor fi corectate, prin Parlament. Apreciem propunerea legislativă drept echilibrată. Având promisiunea fermă a Ministrului Finanțelor că nu există cale de întors în corectarea acestor excese, APTE 2002 și COTAR au decis să recheme camioanele aflate în drum spre București, care nu vor participa la protestul de mâine”, a declarat Dorin Jurjuț, vicepreședinte APTE 2002.

Protestul urma să se desfășoare între orele 9.00-15.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel