Transport public vaporetto, în România: "Vom afişa şi orarul"

Vaporetto Veneția
Vaporetto Veneția

Timişoara devine, de săptămâna viitoare, primul oraş din România care introduce sistemul public de transport cu vaporetto, pe Canalul Bega, în urma unui proiect de amenajare a falezelor, cu fonduri europene, care a presupus şi coparticiparea bugetului local, prin cumpărarea celor şapte nave de transport persoane.

"De săptămâna viitoare începe transportul public cu vaporetto, când vom afişa şi orarul exact de funcţionare. Vom începe, probabil, cu trei vaporaşe şi ne vom adapta cererii ulterioare. Vom studia fluxul de persoane la fiecare cursă, de unde urcă şi unde coboară şi în funcţie de aceasta vom face ajustările pentru numărul de vaporetto pe care le vom scoate", a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Până acum, vaporaşele au circulat doar în regim de agrement. Edilul a precizat că zilele următoare va solicita o hotărâre de consiliu local, pentru ca preţul simbolic de 1 leu al unei curse să fie subvenţionat de la bugetul local, pentru a încuraja acest mijloc nepoluant de transport în comun.

"Avem nevoie de o hotărâre de consiliu local pentru acel bilet de 1 leu. Eu vreau să dăm subvenţie şi pentru acel 1 leu, ca să nu ne mai încurcăm cu casiere. Proiectul este ambiguu şi vom vedea cum procedăm, pentru că, de altfel, proiectele pe fonduri europene sunt sub interdicţie de a încasa venituri", a detaliat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

În prezent, municipalitatea are pe agenda de investiţii 2019 lansarea construirii a două noi poduri şi două noi dublări ale lăţimii unor poduri vechi peste Bega, dar edilul spune că acele lucrări nu vor afecta traficul naval.

O problemă a fost sesizată de sportivii de la canotaj, care nu se mai pot antrena pe Bega după ce vaporetto şi-au început activitatea. Primarul a dat asigurări că va căuta soluţii şi pentru sportivi, întrucât "Timişoara este leagănul canotajului românesc şi nu putem afecta antrenamentul sportivilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel