Transport gratuit pentru elevi şi studenţi. Cine beneficiază, condiții

Consiliul Local (CL) Baia Mare a adoptat proiectul de hotărâre care prevede abonamente gratuite pe elevi şi studenţi, însă a respins aceeaşi facilitate pentru pensionari.

Conform proiectului de hotărâre adoptat de CL Baia Mare, vor beneficia de abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun ale Societăţii de transport local, Urbis, elevii şi studenţii cu vârsta sub 26 de ani. Abonamentele vor avea o valabilitate de şase luni, urmând a fi prelungită.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a precizat că abonamentele pentru elevi şi studenţi vor intra în vigoare de la 1 noiembrie. Unul dintre consilierii locali a menţionat că abonamentul va putea fi eliberat pe baza unei copii a carnetului de elev, unei copii a certificatului de naştere sau cărţii de identitate a elevului. Studenţii celor trei universităţi din municipiul Baia Mare vor putea intra în posesia unui abonament gratuit pe toate liniile de autobuz şi troleibuz după ce vor depune la sediul societăţii Urbis o copie a buletinului de identitate şi adeverinţa semestrială eliberată de secretariatul universităţii.

Toate abonamentele gratuite destinate elevilor şi studenţilor din municipiul Baia Mare vor fi decontate societăţii de transport local Urbis de către primărie.

"Elevii şi studenţii vor putea circula gratuit pe orice rută urbană", a mai arătat primarul Cherecheş.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali au respins proiectul de hotărâre propus de primărie pentru acordarea aceleiaşi gratuităţi şi pensionarilor din municipiu.

Nemulţumit de refuzul consilierilor, primarul Cătălin Cherecheş a spus că la următoarea şedinţă a CL va veni cu un proiect prin care va propune transport gratuit pentru toţi locuitorii oraşului. În replică, unul dintre consilierii locali a susţinut că ar vota un asemenea proiect dacă ar fi concediaţi jumătate dintre salariaţii societăţii de transport local Urbis.

Societatea Urbis are în administrare peste 40 de rute interne şi externe, fiind principalul transportator urban finanţat din bugetul local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel