Transnistria: Rusia şi-a intensificat exerciţiile militare

În contextul situației din Ucraina, dar și a alegerilor din Republica Moldova, ministerul rus al Apărării a anunţatcă trupele sale au dublat, în 2014, numărul exerciţiilor militare în Transnistria, potrivit site-ului oficial Mil.ru.

"Numărul exerciţiilor pentru pregătirea specială, tactică şi de atac, efectuate de trupele ruse în regiunea transnistreană, a crescut de peste două ori, în comparaţie cu anul trecut. Astfel, militarii au efectuat peste 800 de exerciţii militare", informează ministerul rus pe site-ul său.

Ministerul menţionează că au fost efectuate "aproximativ 300 de exerciţii practice pentru conducerea vehiculelor blindate şi peste 70 de exerciţii pentru prevenirea şi combaterea terorismului".

"De asemenea, în noiembrie a fost inaugurat un nou tancodrom cu suprafaţa de peste zece kilometri pătraţi", potrivit site-ului Mil.ru.

Citește și: Victor Ponta: Vladimir Putin şi Federaţia Rusă reprezintă cel mai mare risc de securitate după 1989

Moscova afirmă că a introdus, în 2014, un curs intensiv de "limbă moldovenească" pentru militarii ruşi aflaţi în Transnistria.

"În acest an, în componenţa forţelor ruse de menţinere a păcii au intrat peste 400 de militari ruşi", adaugă Ministerul rus al Apărării.

Republica Moldova, o ţară în care majoritatea populaţiei vorbeşte limba română, are în partea de est o zonă locuită de minorităţi ruse şi ucrainene - Transnistria. Această regiune s-a despărţit de Chişinău, cu susţinerea Moscovei, în urma unui război, în 1992, după un an de la dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, însă independenţa acesteia nu a fost recunoscută de nicio ţară, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel