Transfăgărășanul s-a redeschis între Piscul Negru și Bâlea Cascadă

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Transfăgărășanul se deschide de luni, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă.

Potrivit Mediafax, circulația pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, se va deschide astăzi, 28 iunie. Traficul va fi permis doar ziua. Șoferii sunt avertizați că în zonă sunt mulți urși. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că luni, începând cu ora 8.00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 7.00 - 21.00. Circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții, între orele 21.00 - 7.00.

Șoferii sunt invitați să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea. De asemenea, cei ce tranzitează acest sector de drum sunt avertizați că, în ultima perioadă, a fost semnalată prezența urșilor în apropierea șoselei: „Îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”.

Un argeșean a fost atacat de urs în zona Barajului Vidraru. Bărbatul a suferit leziuni la braț

Potrivit Argeșulonline, un bărbat având vârsta în jurul a 50 de ani a fost atacat, azi la prânz, de un urs, în apropiere de Barajul de la Vidraru, de pe Transfăgărăşan. Animalul i-ar fi sfâşiat un antebraţ, potrivit primelor informaţii transmise de ISU Argeş. Bărbatul rănit e, din fericire, conştient, potrivit aceleiaşi surse. Zona Barajului de la Vidraru e cunoscută pentru faptul că adăposteşte o populaţie semnificativă de urşi, care ies adesea la şosea şi caută contactul cu oamenii, probabil, din lipsă de hrană.

În sprijinul rănitului se deplasează chiar la ora redactării acestor rânduri un echipaj SMURD de prim ajutor calificat pentru acordarea îngrijirilor medicale și transportul la spital, a mai informat biroul de presă al ISU Argeş.

„Pacientul (bărbatul rănit de urs – n.r.) s-a deplasat cu mașina personală la întâlnirea cu echipajul SMURD”, au informat cei de la ISU Argeş. De aici tragem concluzia că starea rănitului e relativ bună şi că viaţa nu-i e pusă în pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel