Transfăgărășanul, dechis mai devreme? Ce spun autoritățile

Autorităţile iau în calcul posibilitatea ca DN 7C Transfăgărăşan să fie deschis complet circulaţiei mai devreme decât în mod obişnuit: pe 1 mai.

„În cadrul discuțiilor purtate astăzi la Ministerul Transporturilor cu domnul ministru Alexandru Cuc și cu doamna secretar de stat în Ministerul Transporturilor Magdalena Grigore, am solicitat efectuarea tuturor studiilor necesare pentru deschiderea Transfăgărășanului la 1 mai pentru a profita din plin de sezonul turistic. Va fi analizată și soluția privind montarea unor copertine care vor face ca Transfăgărășanul să fie deschis tot timpul anului.”, a anunţat cu puţin timp în urmă Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, potrivit epitesti.ro.

Transfăgărășanul este deschis doar 4 luni pe an. În mod normal, conform acestui regulament, cel mai spectaculos drum al României se redeschide complet traficului rutier (adică şi pe tronsonul de la km 104+000 – Piscu Negru până la km 130+800 – cabana Bâlea Cascadă) pe 1 iulie şi se închide pe 1 noiembrie.

Conform regulamentului, perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel