Transbucegi s-a închis! Sectorul de drum restricționat circulației rutiere

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Adi Coco)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Adi Coco)

Transbucegi a fost închis, astăzi, din cauza condițiilor meteo.

Începând de astăzi, de la ora 14.00, Transbucegi a fost închis din cauza viscolului. Sectorul de drum restricționat circulației rutiere este DN 71 – Cabana Dichiu – Piatra Arsă, scrie dbonline.ro. Cei care doresc în aceste zile să ajungă pe Platoul Padina-Peștera, pot utiliza ca rută ocolitoare drumul județean 714 – Sanatoriu Moroeni – Orzea – Zănoaga – Peștera.

“Având în vedere fenomenele meteo nefavorabile, respectiv viscol și vânt puternic, începând de astăzi, 8 februarie, ora 14.00, circulația rutieră va fi închisă pe drumul județean 713, pe sectorul cuprins între drumul național 71 – Cabana Dichiu – Piatra Arsă. Conducătorii auto pot utiliza ca rută ocolitoare drumul județean 714 – Sanatoriu Moroeni – Orzea – Zănoaga – Peștera.

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto cu privire la faptul că, în conformitate cu prevederile art. 111 din H.G. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, este interzisă circulația participanților la trafic pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul. În caz contrar puteți fi sancționat contravențional cu 2-3 puncte amendă (290-435 de lei) și 2 puncte penalizare”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

Avertisment despre condițiile meteo nefavorabile

“Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 22– 08 februarie, ora 20.00. Fenomene și zone vizate: viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură. În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”, a transmis Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

La sfârșitul lunii ianuarie, și Transalpina a fost închisă

Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Novaci, a fost închisă până luni, la ora 10:00, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza ninsorilor abundente şi viscolului, care produc vizibilitate extrem de redusă, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", subliniază reprezentanţii CNAIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel