Tramvaiul pe care Primăria Timişoara a dat 2 milioane de euro, blocat în intersecţie. S-a înţepenit pe şine

Facebook Primăria Municipiului Timişoara
Facebook Primăria Municipiului Timişoara

Primăria Timişoara a plătit 2 milioane de euro pe un tramvai produs în Turcia, însă acesta a blocat minute bune traficul într-o intersecţie din municipiu. 

Tramvaiul Bozankaya s-a oprit într-o intersecţie din Timişoara, la doar câteva ore după ce fusese scos pe traseu. Mijlocul de transport în comun a fost cumpărat cu 2 milioane de euro de municipalitate. 

Autorităţile spun că vehiculul a fost repornit şi că a circulat apoi fără probleme, dar transmit că aşteaptă explicaţii de la producători. 

"Tramvaiul s-a oprit, în jurul orei 11.00, în zona Badea Cârţan. Deocamdată nu ştim exact motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru, aşteptăm ca echipa de specialişti din Turcia să ne spună care a fost cauza. În acest moment tramvaiul a fost repornit şi circulă fără să prezinte probleme", a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Patriciu Ruset, directorul STPT.

Timişoara mai are 7 astfel de tramvaie, care vor circula de duminică 

Joi şi vineri, în depoul STPT se făceau ultimele teste cu cricurile hidraulice pentru repunerea tramvaielor pe şine în caz de deraiere, echipamente ce erau absolut necesare pentru ca garniturile să poată circula în siguranţă şi pe care angajaţii Societăţii de Transport Public Timişoara le-au aşteptat câteva luni.

Fiecare mijloc de transport costă 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de calatori, din care 48 de locuri pe scaune, scrie sursa citată.

Ce spunea Primăria Timişoara dimineaţă 

"Primul tramvai nou din ultimii 50 de ani, conceput și construit special pentru Timișoara, a ieșit de dimineață pe traseu și va circula pe linia 1.

Este un prim pas în modernizarea flotei de transport în comun pentru ca aceasta să devină confortabilă și atractivă pentru cât mai mulți timișoreni.

Obiectivul nostru este ca, până în 2030, jumătate din călătorii să aibă loc cu transportul public", a transmis Primăria Municipiului Timişoara pe Facebook sâmbătă dimineaţă.

Dosar de abuz în serviciu la Primăria Timișoarei. Cei vizați: Dominic Fritz și viceprimarul Robert Lațcău

Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Timiş au ridicat, miercuri, din Primăria Timişoara, mai multe documente într-un dosar deschis in rem pentru un posibil abuz în serviciu.

Surse judiciare au declarat că "sunt ridicări de documente într-un dosar in rem întocmit faţă de faptă, pentru abuz în serviciu şi vizează un concurs care s-a desfăşurat în cadrul serviciului spaţii verzi (Horticultura, în timpul actualei administraţii, n.r.). Activitatea este în fază incipientă", notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Bogdan Marta, a declarat presei că sunt efectuate mai multe verificări.

"Noi am pus la dispoziţie toate actele care ni s-au cerut. Nu avem absolut nimic de ascuns. Cooperăm cu anchetatorii. În urmă cu câteva luni, conducerea actuală a Primăriei Municipiului Timişoara a făcut o plângere pentru şapte cazuri de suspiciuni de fraudare a unor concursuri în cadrul PMT în perioada 2018 - 2019. Aşteptăm şi concluziile acelor anchete", a afirmat Marta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel