Trambulină pe acoperișul unui bloc cu 17 etaje. Isprava unui familii a atras atenția poliției. "Viețile copiilor sunt puse în pericol" - Foto în articol

Trambulină pe acoperișul unui bloc cu 17 etaje. Isprava unui familii a atras atenția poliției. "Viețile copiilor sunt puse în pericol" / Foto: Pexels
Trambulină pe acoperișul unui bloc cu 17 etaje. Isprava unui familii a atras atenția poliției. "Viețile copiilor sunt puse în pericol" / Foto: Pexels

O familie și-a amplasat o trambulină pe blocul cu 17 etaje în care locuiesc.

Ce faci când vrei și tu trambulină, dar nu stai la curte? O amplasezi pe acoperișul blocului în care locuiești. Nu, nu este o glumă, este isprava unei familii din Chișinău. Polițiștii moldoveni s-au autosesizat după ce în spațiul online au apărut filmări cu o trambulină instalată pe acoperișul unui bloc cu 17 etaje.

"Caz ieșit din comun pe acoperișul unei bloc cu 17 etaje de pe bd.Dacia din capitală. Unii localnici au filmat cum pe acoperișul acesteia viețile copiilor sunt puse în pericol, fiind instalată o trambulină pe care săreau.Poliția s-a autosesizat imediat și a întreprins toate acțiunile de rigoare, intervenind în vederea prevenirii unui eventual pericol pentru persoanele care foloseau acest spațiu de joacă.Cu puțin timp în urmă aceasta a fost demontată și pericolul pentru copii exclus. Poliția a sesizat Administrația publică locală, Autoritățile de gestionare a fondului locativ și Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, care au competențe de intervenție în astfel de cazuri. Inspectoratul General al Poliției solicită repetat părinților:

- supravegheați copiii mereu;

- evitați astfel de genuri de jocuri ce pun viața celor mici în primejdie;

- discutați cu ei despre pericole și urmări.

Fiți precauți, orice minut de neatenție ne poate costa viața a tot ce avem mai scump.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Poliției Republicii Moldova.

Mergi cu copiii la plajă sau piscină? Iată ce nu ar trebui să faci în acest caz

Copiii se pot bucura de o vizită la plajă sau la piscină, însă este nevoie de un singur moment de stângăcie din partea lor sau neatenție din partea adulților pentru a se întâmpla ceva neplăcut.

Încălzirea continuă, deși ploile anunțate pot răcori doar puțin atmosfera. Experții medicali au emis un avertisment pentru copiii mici, cei cu afecțiuni grave și pentru persoanele în vârstă, fiecare având mai multe riscuri de a experimenta efecte adverse asupra sănătății. Acest lucru este cauzat de faptul că vremea caldă crește riscul de epuizare termică și insolație, mai ales la cei mici.

Deși ați putea crede că știți totul atunci când vine vorba de a vă menține copiii în siguranță pe timp de căldură, există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată.

Toată lumea vrea să se distreze la soare și, deși ar trebui să fie supravegheați mereu lângă piscină, copiii pot fi expuși unor potențiale pericole. Numărul de înecuri crește peste tot în lume, mai ales în perioada verii. Doar în Regatul Unit numărul a crescut cu până la 70%. Apa este mai rece, ceea ce poate provoca un șoc termic, iar curenții mării sau ai râurilor sunt mai puternici decât își dau seama oamenii. În timp ce aceste înecuri au loc de obicei în apele naturale, piscinele pot fi periculoase dacă copiii nu sunt supravegheați.

„Îmbrăcați întotdeauna micuțul în culori strălucitoare sau contrastante, care ar fi ușor de găsit în caz de urgență. Este nevoie de doar 20 de secunde să te îneci, mici sfaturi ca acesta ar putea salva o viață”, a spus fostul paramedic Nikki Jurcutz, din Marea Britanie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel