Urmărește emisiunea live


Traian Ungureanu:... mai bine singuri în ISIS

Eurodeputatul PNL, Traian Ungureanu, într-o postare pe blogsport.gsp.ro e de părere că o apartenență la organizația teroristă ISIS e mai bună decât una la FIFA.

"Ce mai rămîne de spus e că Blatter putea face, dacă n-ar fi fost FBI-ul, un rău enorm lumii...

Cine a văzut finala Cupei Angliei se apropie de răspuns. FIFA a intrat în război cu nordul Europei și, în primul rînd, cu Anglosfera, pentru că fotbalul e intact în Marea Britanie. Ruginit, dur, nemilos și primitiv, dar intact. Nimic nu descrie mai bine această încremenire etică și geologică decît miracolul Cupei Angliei. Din 1871, Cupa e unul și același lucru. O competiție deschisă, jucată în mîluri și gazoane păscute de oi, printre suporteri fără dinți și încheiată cu ceremonia care poate umple o viață: finala de pe Wembley. The Cup, cum îi spun, prin gări uitate, bătrîni așezați sub șepci muncitorești, are, de 144 de ani, aceeași alcătuire: toată lumea, de la echipe sătești de amatori la supermonștrii din Premier League. Ocupația Cupei: să rănească, să dea la țurloaie aroganței și închipuirilor și să le aducă pe pămînt.

Citește și: Reacția UE după demisia lui Sepp Blatter din funcția de președinte al FIFA

Ediția abia încheiată a distrus Chelsea, Man City și Liverpool cu lovituri de traversă aplicate din diviziile doi și trei. Mourinho n-a uitat prima lui întîlnire cu The Cup: ne-a nivelat Scunthorpe. Cînd ne-au dat gol s-a rupt cerul. Tot orașul intrase pe teren. Mi-am zis: Doamne, unde am nimerit!

De aici vine tradiția jurnaliștilor britanici și tot de aici concluzia după care decît în FIFA cu Blatter, mai bine singuri în ISIS. Cea mai veche dintre competițiile lumii n-a pierdut nimic. Lumea risca să piardă tot. Prin FIFAliment", a scris Traian Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel