Reacția UE după demisia lui Sepp Blatter din funcția de președinte al FIFA

Comisia Europeană a reacționat după demisia lui Sepp Blatter din funcția de președinte al FIFA. Comisarul european responsabil pentru Sport, Tibor Navracsics, a îndemnat, miercuri, la "o schimbare fundamentală" în cadrul FIFA, afirmând că acest pas reprezintă doar "o etapă dintr-un lung proces care va trebui să urmeze pentru restabilirea încrederii".

În vârstă de 79 de ani, Sepp Blatter a renunțat, marți, la funcția de președinte al Federației Internaționale de Fotbal, la doar patru zile după ce a fost reales pentru al cincilea mandat, într-o perioadă în care FIFA este zguduită de o serie de scandaluri de corupție fără precedent.

Vezi și: Sepp Blatter a demisionat din funcția de președinte al FIFA

Demisia lui Blatter "reprezintă doar o etapă dintr-un lung proces care va trebui să urmeze pentru restabilirea încrederii și punerea în practică a unui sistem solid de bună guvernanță a FIFA", a transmis Tibor Navracsics, prin intermediul unui comunicat.

"Noi respectăm dreptul federațiilor sportive de a se gestiona singure, dar după atâtea ocazii ratate și pierderea totală a încrederii în FIFA, eu cred că noi trebuie să susținem o schimbare fundamentală și să facem în așa fel încât să găsim soluții solide care să fie puse în practică", a adăugat oficialul european, citat de Agerpres.

Comisarul a adăugat că trebuie "reflectat" la modul în care Executivul European "poate juca un rol". "Noi le suntem datori milioanelor de fani din Europa și din toată lumea, care iubesc sportul și care merită mai mult", a subliniat Tibor Navracsics, precizând că Bruxelles-ul îi "va susține pe cei care vor determina schimbările ce se impun".

Citește și: FIFA. Prințul Ali va candida la noile alegeri pentru președinție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel