Urmărește emisiunea live


Traian Igaş: Noul statut al poliţistului ar putea intra în vigoare din 2012

igas
igas

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, s-a arătat nemulţumit de faptul că, în prezent, este pus în situaţia să disponibilizeze persoane care nu au avut probleme cu legea, iar pe acelea care se află în instanţă cu dosare să le păstreze în sistem, invocând vechiul statut al poliţistului.

El a explicat că situaţia de la Suceava, în care 42 de poliţişti de frontieră din aşa-zisul lot Siret nu pot fi disponibilizaţi, iar alţi 35 de poliţişti îşi vor pierde slujbele fără să fi fost implicaţi în acte de contrabandă sau mită, este similară cu a altor judeţe de graniţă, informează Agerpres.

Din păcate, există situaţia aceasta nu doar la dumneavoastră, la Rădăuţi sau Suceava, există în fiecare judeţ (...) Este vorba de statutul poliţistului care, atunci când a fost gândit, când a fost implementat, a vrut să-i apere pe poliţişti (...) Din punctul meu de vedere era un statut incomplet care s-a adeverit că pe de o parte îi apără, iar pe de cealaltă îi încurcă pe poliţişti, a spus Igaş.

Potrivit ministrului Administraţiei şi Internelor, proiectul noului statut al poliţistului va fi promovat în Guvern şi Parlament până la sfârşitul acestui an, urmând să intre în vigoare începând din 2012.

Noul statut al poliţistului îl promovăm în această toamnă în Guvern, iar pe urmă în Parlament şi să sperăm că, începând cu 2012, vom avea un nou statut al poliţistului, un statut care să-l ajute pe poliţistul corect, cinstit şi nu pe acela certat cu legea, a precizat Igaş, adăugând că până la intrarea în vigoare a noului statut este obligat să respecte actuala legislaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel