Traian Igaș l-a demis pe șeful Jandarmeriei Române

igas traian
igas traian

Şeful Jandarmeriei Române, general locotenent Olimpiador Antonescu şi prim adjunctul acestuia general de brigadă Nicolae Rugină au fost demişi, luni din funcţie, prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Potrivit secretarului de stat în MAI, Ioan Dascălu, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală în cazul lui Olimpiodor Antonescu şi a lui Nicolaie Rugină.

Potrivit realitatea.net, au fost destituiţi din funcţii și comisarii Ioan Valentin Opriţescu, Constantin Toleriu şi colonelul Marian Grigoroiu. Împotriva acestora s-a început urmărirea penală în dosarul în care sunt cercetaţi şi Gheorghe Nicolaie Rugină, fostul şef al resurselor umane din MAI, Adrian Pătraşcu, şi fostul secretar general al MAI, Cristian Baci.

Costel Gavrilă, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Dâmboviţa, a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române în locul lui Olimpiodor Antonescu, demis de la conducerea instituţiei ca urmare a începerii urmăririi penale a sa în dosarul angajărilor ilegale din IGJR. În funcţia de adjunct al său a fost numit Adrian Marian Faur, de la IJJ Covasna, transmite Mediafax

La începutul anului, Corpul de Control al ministrului de Interne a întocmit un raport în care sesiza că în cadrul Jandarmeriei au fost ocupate ilegal trei posturi, cu concursul mai multor persoane. Astfel, potrivit raportului, trei ofiţeri au trecut examenul pentru intrarea în Jandarmeria Română, deşi aveau nereguli în dosare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel