Traian Berbeceanu anunță relaxări în București dacă rata de infectare rămâne sub 3 la mie

Traian Berbeceanu anunță că este iminentă o redeschidere a activităților închise din Capitală
Traian Berbeceanu anunță că este iminentă o redeschidere a activităților închise din Capitală

Prefectul Municipiului București, Traian Berbeceanu, a anunțat ce relaxări se pot face în București în cazul în care rata de infectare rămâne sub 3 la mie în următoarele două zile.

„Este îmbucurător că astăzi am avut un indice de incidență de 2,96 la mie, sub 3 la mie. Reglementările normative prevăd faptul că într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită în care incidența va fi și mâine și poimâine sub 3 la mie, vom convoca CMSU și vom propune relaxarea unei părți din măsurile aflate în vigoare la acest moment”, a transmis Prefectul Berbeceanu, la Digi 24.

„Este vorba despre deschiderea la o capacitate de 30% a sălilor de spectacole, teatre, cinematografe; permiterea pe interior a activităților unităților de alimentație publică de genul restaurantelor, barurilor, cafenelelor; deschiderea la o capacitate de 30% a operatorilor licențiați în jocurile de noroc”, a completat el.

Măsurile ar putea intra în vigoare începând cu ora 00:00 a zilei de sâmbătă

„Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00 a zilei de sâmbătă (23 ianuarie, n.r.)”, a continuat Traian Berbeceanu. „Cu privire la celelalte măsuri, printre care și redeschiderea școlilor, acestea sunt prevăzute în HG prin care a fost prelungită starea de alertă la nivel național. Acest act normativ este un act normativ cu putere mai mare decât de Consiliu Municipal, așa că nu putem să intervenim în schimbarea acestor măsuri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel