Traian Băsescu: Votul uninominal este una dintre marile greșeli ale mele în cei 10 ani

Președintele Traian Băsescu a fost întrebat, marți, care consideră că este cel mai mare eșec al său din cele două mandate în fruntea României.

Citește și: Traian Băsescu nu crede că Elena Udrea poate câștiga alegerile

"Mi-am stabilit ca principiu să nu-mi spun greșelile toate până îmi termin mandatul. Le voi spune după, într-o analiză foarte rece și după ce mă liniștesc puțin și stau o lună, reflectez la cei zece ani. Dar vă pot spune una din marile greșeli: votul uninominal. A fost o mare greșeală, pentru că am crezut în această soluție într-un moment în care partidele erau echilibrate: PDL avea 30-35%, PSD - 30-35%, acolo, erau cap la cap. Și am zis: 'Asta e un moment potrivit'.

Din păcate, pe urmă a fost procesată și dl Pârvulescu a fost artizanul votului uninominal compensat, ceea ce este o mare eroare. Dar și dacă nu ar fi fost dl Pârvulescu, am luat o pârghie fomidabilă partidelor în a-și selecta oamenii. Iar calitatea proastă a parlamentarilor este rezultatului uninominalului. România nu este pregatită pentru uninominal. Parte din popor a votat tot pe sigla de partid și tot pentru găleată", a declarat Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Vezi și: Traian Băsescu recunoaște că a făcut o greșeală față de DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel