Traian Băsescu, unde va sta după terminarea mandatului de președinte. Victor Ponta, reacție

Administrația Prezidențială a răspuns întrebării: "Unde va sta Traian Băsescu după ce i se termină mandatul de președinte al României?". 

"Până în prezent, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a înaintat nicio cerere şi nici nu s-a decis, în vederea atribuirii unei locuinţe de protocol, cu destinaţie de reşedinţă (...) Atribuirea unei locuinţe anume se face de către Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi cu avizul Secretariatului General al Guvernului (...) Astfel, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a luat şi nici nu poate lua în considerare atribuirea unei locuinţe anume", este răspunsul Administraţiei Prezidenţiale pentru România TV. 

Întâlnire Palatul Cotroceni. Bogdan Chirieac: Interzisă în România. De ce este secretă

Premierul Victor Ponta precizează: "Din câte ştiu, nu există o cerere în acest sens. Dacă va exista, ştiţi că aceasta va trebui să fie transparentă. Poate s-a întâmplat ceva în ultimele zile cât am fost eu în America, dar nu ştiu să existe nicio cerere. Domnul preşedinte Băsescu trebuie să facă o cerere, cu numele: Băsescu Traian sau ce alte nume mai are. O fi şi el sub acoperire, că ştiu că îi plac jocurile astea absolut neserioase când eşti preşedinte. Ideea este că, atunci când se va face o cerere, RAAPPS cu siguranţă va da publicităţii, că nu sunt lucruri secrete". 

Potrivit România TV, Traian Băsescu ar putea primi de la RA-APPS, în cazul în care se va hotărî să nu se mute înapoi în casa din strada Mihăileanu, una dintre vilele Regiei de lângă lacul Snagov.  Legea 406/2001 le acordă foştilor şefi ai statului român o serie de drepturi. Nu se mai acordă în cazul în care preşedintele este demis prin referendum sau primeşte o condamnare penală definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel