Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu, un nou dosar penal. Al treilea. Dosarul Băsescu-Cășuneanu, redeschis de Tiberiu Nițu

Un al treilea dosar penal a fost redeschis pe numele fostului președintele Traian Băsescu. 

Adrian Ursu, realizator Antena 3, a spus, într-o intervenție telefonică în emisiunea "Sinteza Zilei", că "este o lovitură șoc. E vorba despre dosarul de spălare de bani Băsescu-Cășuneanu. Se redeschide dosarul. Procurorul General s-a sesizat din oficiu". Se cere audierea tuturor persoanelor în cauză, inclusiv a lui Traian Băsescu și a fiicei sale mai mari, Ioana Băsescu. 

Tiberiu Nițu cere înlăturarea ca nelegală a rezoluției de închidere a dosarului, pe motiv că nu există fapta și trimiterea la Tribunalul București a dosarului unde ar urma să fie confirmată redeschiderea cauzei penale. 

Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, este cel care a făcut plângerea în dosar, ajutat de avocatul Gheorghe Piperea. "E foarte bine că face procurorul general acest demers, e foarte rău că trăim într-o țară atât de bizară unde ajungem să ne bucurăm de lucruri firești", a spus Mugur Ciuvică, miercuri seară, la "Sinteza Zilei". 

Cumpărat cu 1,5 miliarde, vândut cu 12 miliarde 

În 9 august 2000, Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat de la acelaşi proprietar câte un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor. Traian Băsescu a plătit un preț ireal de mic, de aproape 1,5 miliarde de lei vechi. În aceeași zi, Costel Cășuneanu a plătit aceluiași proprietar o sumă de patru ori mai mare. Doi ani mai târziu, Traian Băsescu vinde terenul contra sumei de 12 miliarde de lei vechi. Nu era boom imobiliar. Cumpărătorul era Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu. Traian Băsescu a recunoscut, într-o declarație în fața camerelor de filmat, că adevăratul cumpărător a fost Costel Cășuneanu. Cu banii din tranzacție, Traian Băsescu a motivat cumpărarea vilei din Otopeni, pe care a donat-o fiicei sale, Ioana Băsescu. 

Trei dosare penale. Al patrulea, în așteptare

Traian Băsescu este acuzat de PÎCCJ de șantaj și amenințare în dosarul deschis în urma plângerii făcute de către senatoarea Gabriela Firea, dar și de abuz în serviciu contra persoanei într-un dosar redeschis tot de Parchetul General (VEZI AICI). În plus, un al patrulea dosar îl pândește pe fostul președinte. PÎCCJ a cerut instanței confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un alt dosar în care este vizat Traian Băsescu, la plângerea lui Corneliu Vadim Tudor, privind răpirea jurnaliștilor în Irak. În acest caz, Judecătoria Sectorului 5 are termen de judecată în 13 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel