Traian Băsescu, reacție vehementă după ce a aflat că e urmărit penal

Traian Băsescu a oferit o primă reacție, vineri, după ce Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în dosarul jurnaliştilor români răpiți în Irak. Astfel, fostul președinte poate fi urmărit penal în această cauză.

"Nu mă surprinde, pentru că reclamația depusă de răposatul Corneliu Vadim Tudor nu mi-a fost opozabilă cât timp am îndeplinit functia de președinte. A putut fi chemat Vasile Blaga și a fost scos din cauză. Trebuie să am și eu posibilitatea să dau o declarație pentru a clarifica lucrurile", a reacționat Traian Băsescu, la digi24.ro.

Întrebat dacă statul român a plătit o despăgubire pentru jurnaliști, Traian Băsescu a răspuns: "Nu eu dețin dreptul de secretizare a acestui dosar. Este secretizat de SRI și de SIE și nu am dreptul să fac niciun fel de declarații legat de conținutul dosarului. În mod cert, în România oamenii sunt târâți în fața procurorilor pe baza unor delațiuni. Mă voi duce în fața procurorilor. Nu contest procedura, era firesc să se întâmple așa".

"Când un președinte este acuzat că pentru a salva niște cetățeni și-a înșusit bani, acest lucru nu poate fi decât umilitor, și pentru președinte, și pentru țară. Aștept ca Parchetul să acționeze cât mai repede", a conchis Traian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel