TRAIAN BĂSESCU, PARKINSON? De ce nu crede Val Vâlcu în ipoteza președintelui bolnav de Parkinson

La scurt timp după reacția lui Traian Băsescu, jurnalistul Val Vâlcu a comentat ipoteza lansată miercuri seara de România TV, conform căreia președintele ar suferi de Parkinson.

Într-o intervenție telefonică la România TV, Val Vâlcu a opinat, joi, că Traian Băsescu nu suferă de Boala Parkinson. El a arătat și care ar putea fi cauzele tremurului din imaginile prezentate cu o seară înainte la același post de televiziune.

Vezi și: Traian Băsescu, semne ale bolii Parkinson - VIDEO

"Nu putem pune diagnosticul la televizor, dar din ce ați arătat, personal nu cred că este vorba de Parkinson. Deci acest titlu cu Boala Parkinson ar trebui să cadă, mai ales pentru că ați dat acea imagine cu paharul. Ori, în cazul Parkinsonului, tremurul acesta, mișcarea necontrolată are loc în repaus, nu când face mișcări, și se accentuează la repaus. Iar dvs ați arătat tremurul când face mișcări și asta poate să aibă zeci de explicații, de la consumul de cafea, emoții, până la afecțiuni de tiroidă. 

Un bolnav de Parkinson are facies hipomimic, adică expresiile faciale sunt șterse, e ca o mască. În cazul președintelui Traian Băsescu situația stă invers. El este foarte expresiv. În cazul Parkinsonului, tremurăturile pot ajunge la șapte cicli pe secundă, ceea ce nu este cazul la Băsescu.

Deci poate să aibă aibă zeci de alte cauze. Din ce ați arătat dvs nu cred că este cazul de Parkinson", a declarat jurnalistul DCNews.

Citește și: Băsescu, Parkinson? Reacția președintelui: Am doar o boală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel