Traian Băsescu, o nouă ieșire. Anunț de ultimă oră

După declarațiile de marți, Mișcarea Populară face un anunț de ultimă oră despre președintele partidului, Traian Băsescu. 

"Președintele Traian Băsescu va susține un declarație de presă miercuri, 17 februarie 2016, de la ora 18:30, la sediul central MP din str. Nicolae Iorga nr 11", este anunțul făcut în urmă cu puțin timp de Mișcarea Populară.

VEZI ȘI: Traian Băsescu vrea MCV. Alina Gorghiu, luată la ochi

Iată principalele declarații: 

Vreau sa fac o scurta declaratie de presa in legatura cu evenimentele petrecute azi.

La Senat: am urmarit dezvoltarile legate de aplicarea unei hotarari judecatoresti. Vreau sa fie foarte clar. Nu am ceva cu Antena 3. Eu vorbesc strict despre aplicarea unei hotarari judecatoresti.
Ceea ce am văzut la Senat azi, prin intervențiile lui Mircea Geoană, un demagog perfect, senatoarele Jipa și Cristiana Anghel și Ioan Ghișe, arată că suntem departe de a avea motive să cerem ridicarea MCV. Discuțiile s-au dus într-o zonă a minciunii, a încetării emisiei un post tv, ceea ce nu e adevărat.

Nicio instituţie a statului român nu a îndrăznit să ceară ridicarea licenţei posturilor trustului Intact.

Singura chestiune despre care discutăm este cea privind o executare a unei hotărâri judecătoreşti.

S-a proferat minciuna evacuării în 5 zile. Nu, ANAF-ul a făcut o notificare, conform legii. Numai printr-o hotărâre judecătorească, televiziunile ar putea fi evacuate forțat. Senatul a intrat, din pacate, intr-o linie a propagandei mincinoase.

Am stat sa ma intreb de ce face Senatul asta? Raspunsul e simplu: vedeti forta si influenta turnatorului Voiculescu. Vedeti spaima oamenilor politici de televiziunile ce i-ar putea eventual ataca si prefera sa fie obedienti turnatorului Voiculescu si propagandistilor de la Antena 3.

Jalnică grupare de politicieni am putut să văd astăzi în Senat!

Declaratiile premierului de la Grivco, dl Klaus Iohannis, care astăzi se numeşte preşedintele României, intră fără ruşine în aceeaşi linie de propagandă a Antenei 3.

Se exprimă cam aşa: "Libertatea de exprimare nu poate fi afectată de un banal motiv administrativ".

Hotărârea judecătorească nu este motiv administrativ. Este o lege care trebuie pusă în aplicare. Dacă astăzi, cu o instituţie de presă importantă se face demonstraţia că statul român nu aplică legea, mâine şi cetăţeni de rând se vor considera îndreptăţiţi să nu respecte hotărâri judecătoreşti. Se creează un vid de putere judecătorească.

Cea mai grea lovitură dată justiţiei a fost afirmaţia pe care a făcut-o premierul de la Grivco, actualul preşedinte al României. Cu aceste declaraţii, e clar că România trebuie să rămână în MCV pe Justiţie.

Politicienii de la vârf îşi permit să relativizeze obligaţia de a respecta hotărâri judecătoreşti definitive dată acum mai bine de un an şi jumătate.

Am apreciat verticalitatea premierului Dacian Cioloş, care in fata Senatului a ramas ferm pe ideea de respectarea a legii, chiar dacă a dat speranţe că se poate veni cu soluţii alternative. Iar eu ii spun ca nu există solutii alternative, ele sunt prevazute in Codul Penal si in Codul Comercial. Orice confiscare prin hotărârea justiţiei trebuie să se valorifice nu prin inchiriere, nu prin leasing, ci prin vânzare.
Pozitia mea nu este impotriva trustului Intact ci impotriva nerespectarii legii.

Si Camera Deputatilor ne-a dat o proba de ce trebuie mentinut MCV-ul, prin raspunsul dat cererii de arestare a doi deputati, Madalin Voicu si Nicolae Paun.
Vreau sa fiu foarte clar. Sunt adversar al arestarilor inutile.

Camera Deputatilor a tratat diferit solicitarile DNA.

Sunt de acord cu decizia Camerei Deputaţilor în privinţa lui Mădălin Voicu. Din informaţiile prublice am aflat că este acuzat de trafic de influenţă. Nu a încercat să modifice probe, să convingă martori să dea declaraţii mincinoase. A fost corect abordată problema Mădălin Voicu, strict din informatiile aflate comunicatele DNA.

În ceea ce-l priveşte pe Nicolae Păun, acesta a încercat să modifice, să falsifice probe prin intervenţii la diverşi martori, să dea declaraţii mincinoase. În orice ţară din această lume, în orice ţară civilizată, un individ care încearcă să modifice probe este arestat imediat. Paradoxul este că se vede din nou frăţia PSD-PNL. Întâmplător, nu s-a mai realizat cvorumul pentru votul cu privire la arestare şi, în mod spectaculos, cea care a dat semnalul plecării din sală a fost însăşi preşedinta PNL Alina Gorghiu, care nu s-a mai aflat în sală la vot şi mulţi liberali au urmat-o. Asta ne arată că avem în continuare nevoie de MVC.

Poate ma intelegeti cat de greu mi-a fost la Cotroceni sa tin piept parlamentarilor sa nu faca harcea parcea statul de drept. Dupa ei mi-am meritat cele doua suspendari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel