Traian Băsescu - Nicolae Ceaușescu, ticuri verbale similare în timpul declarațiilor publice

Președintele Traian Băsescu seamănă izbitor cu Nicolae Ceaușescu atunci când vine vorba de unele ticuri verbale și greșeli gramaticale comise în timpul declarațiilor publice.

Dacă fostul lider comunist se adresa "tutulor" românilor, actualul presedinte pare să aibă probleme cu verbele conjugate la timpul mai mult ca perfect. Traian Băsescu a spus în repetate rânduri că "navele se scufundaseu", ei "se hotărâseu" sau "preluaseu", după cum se poate vedea în montajul următor, realizat de Antena 3:

De asemenea, Mircea Badea a atras de mai multe ori atenția asupra faptului că Traian Băsescu nu pronunță vocala "i" din interiorul cuvintelor, președintele putând fi auzit în repetate rânduri spunând "românlor". Și Nicolae Ceaușescu avea o problemă cu "i"-urile din interiorul cuvintelor, mărturie stând celebra formulă "Dragi tovarăși și pretini".

Alte ticuri ale președinților

Nici ceilalți doi șefi de stat ai României post-decembriste nu au fost ocoliți de ticuri în timpul declarațiilor publice pe care le-au susținut de-a lungul timpului. Ion Iliescu făcea pauze repetate pentru a-și drege vocea și abuza de formula "măi, dragă", în vreme ce Emil Constantinescu se oprea din vorbit pentru a-și scoate ochelarii de la ochi.

Vezi și: Prima gafă la alegerile prezidențiale. Ce a apărut scris pe procesele-verbale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel