Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Roșca Stănescu. Ce daune cere

Președintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu, informează România Tv.

Șeful statului îl acuză pe parlamentarul liberal de faptul că denigrează cea mai înaltă funcție din stat și că îi delegitimează mandatul de președinte.

Ce l-a deranjat pe Băsescu

În plângerea depusă la Judecătoria Sectorului 2, Traian Băsescu invocă o declarație făcută în luna septembrie de către Sorin Roșca Stănescu. Acesta îl acuza pe șeful statului că ar fi luat mită pentru a se pronunța în favoarea proiectului minier de la Roșia Montană.

"Acuzațiile făcute de curând comportă o gravitate deosebită întrucât asociază persoana subsemnatului în calitate de demnitar public cu o activitate infracțională. Este limpede că astfel de acuzații sunt de natură să creeze suspiciuni și insecuritate față de activitatea subsemnatului având urmări deosebit de dăunătoare pentru desfășurarea mandatului încredințat. (...) susținerile lui Roșca Stănescu delegitimează funcția supremă în stat deținută de subsemnatul creând percepția publică potrivit căreia pozițiile exprimate de președinte ar fi rezultatul unor compromisuri oneroase cu diferite grupuri de interese private", a scris Traian Băsescu în plângerea adresată instanței, conform pesurse.ro. Ce pretenții are de la SRS

Președintele îi solicită senatorului daune morale de 100 de lei, să achite cheltuielile de judecată și să plătească apariția deciziei judecătorești - despre care este convins că îi va fi favorabilă - în două numere ale unor ziare cu acoperire națională.

Traian Băsescu solicită ca instanța să-l interogheze pe Sorin Roșca Stănescu, pentru că acele acuzații sunt foarte grave, consideră el: "Îmi periclitează mandatul", susține șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel