Traian Băsescu: Ar trebui imediat să se sesizeze CSM

Luni seară, la B1 TV, Traian Băsescu a precizat că instituțiile statului și justiția nu sunt perfecte și că este dispus să ofere cei zece ani de experiență pe care îi are pentru a ajuta la perfecționarea acestora.

"Dau un exemplu: avem educație gratuită, dar s-a uitat cineva la calitatea în care statul exercită acest drept?

Procurorii nu arestează, ci judecătorii. Problema e care sunt raporturile între judecători și procurori. Cum aplici noul Cod Penal? Cu toată brutalitatea sau cu discernământ? Dacă a falsificat probe sau a ucis, dacă e într-o bandă de asta de crimă IT, într-o bandă de crimă organizată, sigur, trebuie să îl arestezi. Dar cu unu care e acuzat de fapte de corupție de acum ani de zile pentru ce îl mai ții arestat? Referitor la declarațiile unor oameni anchetați care spun că procurorii au făcut presiuni pe ei să declare ceva despre Băsescu, eu zic că CSM ar fi trebuit să se sesize imediat asupra acestui mod de a face justiție.

Dacă vreun procuror vrea să știe ceva, mă duc eu și îi spune din ceea ce pot să îi spun din mandatul meu, nu să îl întrebe pe unul care este suspectat de fraude", a zis Traian Băsescu la B1 TV.

VEZI: Băsescu, REPLICĂ TĂIOASĂ pentru Ponta după gluma făcută de premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel