EXCLUSIV  Traian Băsescu, jignire CRUNTĂ pentru Oana Zamfir. "A fost principala lui armă"

La interviurile DC News Live, Oana Zamfir a fost întrebată câte investigații juridice au declanșat cu anchetele sale jurnalistice. 

"Foarte multe. Am constatat că lucruri pe care le dezvăluiam la 'Exces de putere' în 2011, 2012 au devenit anchete DNA, ce-i drept, trei ani mai târziu. (...) Rolul meu este acela de a informa opinia publică. Eu cred că un jurnalist asta face, restul ține de răspunderea celorlalți, de instituțiile statului. La noi, instituțiile statului sunt în urma presei cu foarte, foarte mult. Până la urmă, presa a reușit să facă, în societate, mult mai mult decât anumite instituții, decât politicienii sau decât președinții. În ciuda faptului că a fost introdusă ca vulnerabilitate pentru siguranța națională... Asta a făcut Traian Băsescu, nu? A introdus presa ca să poate să-i asculte pe jurnaliști, să determine presiuni ale instanțelor", a zis Oana Zamfir.

"Decredibilizarea presei a fost principala armă a lui Traian Băsescu. Prin 2001, țin minte că mi-a zis: 'știu de unde îți adăpi interesele'. Era și o jignire. Indiferent ce făcea un jurnalist, pentru Traian Băsescu era considerat o comandă; dacă nu, era o relație", a adăugat realizatoarea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel