Victor Ponta nu-i dă mandat lui Traian Băsescu pentru negocierea comisarului european

Președintele Traian Băsescu vrea să nominalizeze el comisarul european din partea României. Victor Ponta i-o întoarce, după Consiliul European: nu-i dă mandat.

Victor Ponta a declarat, marți, că Traian Băsescu vrea să nominalizeze el comisarul european din partea României. Premierul a precizat că nu i-a acordat președintelui "mandat". A argumentat că Guvernul este cel care nominalizează comisarul.

"În ceea ce privește nominalizarea comisarului european, conform Tratatului de la Lisabona și legii românești, Guvernul nominalizează un comisar. Domnul președinte vrea să îl nominalizeze el. Nu i-am dat acest mandat și, de acum încolo, este foarte important pentru viitor. Așa cum se întâmplă și în Germania, cancelarul Merkel nominalizează comisarul, și peste tot în Europa, comisarul european este desemnat de către Guvern, eu nu am cum să accept ca președintele să uzurpe un drept care, de altfel, a fost exercitat de către Tăriceanu, în 2007, și de Emil Boc, în 2009″, a spus Victor Ponta.

VEZI și: Ce Comisar european va da România. Cine sunt femeile care puteau ocupa postul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că s-a înţeles cu premierul Victor Ponta pe acelaşi nume şi acelaşi portofoliu de comisar european, respectiv portofoliul Agriculturii, precizând că doreşte să încerce să obţină pentru România un post de vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel