Traian Băsescu, discuție despre Antena 3. Ministrul Corlățean face dezvăluiri explozive

Ministrul Titus Corlățean a făcut o serie de dezvăluiri explozive despre Antena 3 în direct la "Sinteza Zilei".

Ministrul Titus Corlățean a povestit că în 2014 Traian Băsescu a spus, în fața Secretarului General NATO, că rușii influențează publicul printr-un segment mass-media din România. Deși nimeni nu a rostit numele "Antena 3", toată lumea de la masă și-a dat seama la cine a vrut Traian Băsescu să se refere.

"Aș vrea să vă spun o istorie adevărată despre Antena 3. Mi-am amintit o discuție la care am participat. În meseria pe care o fac există o regulă: discuțiile cu partenerii externi rămân acolo unde se petrec, dar ies din această regulă și acum vreau să spun următorul lucru.

În 2014, înainte de Summitul NATO din Țara Galilor, a fost o vizită importantă la București. A venit domnul Anders Fogh Rasmussen, Secretarul General NATO, era ultima vizită înainte de Summitul NATO, mergea în țările membre pentru a pregăti deciziile respective. (...) După programul propriu-zis, șeful statului a oferit un dejun oficial. S-au discutat lucrurile care urmau să se întâmple și deciziile care influențau și România, chestiuni legate de securitate, de Marea Neagră, de ruși, de războiul hibrid și lucruri care constituiau o provocare pentru NATO. Erau invitați miniștri de Externe, Apărare, șefi ai serviciilor, oameni din guvern etc.

La un moment dat, cel care stătea în capul mesei (n.r. - fostul președinte al României) a făcut referire la modul în care se mișcă rușii în Europa Centrală și de Est încercând să influențeze prin mijloace neconvenționale, formule hibride, inclusiv prin mass-media și a dat exemplul României. A fost o referire că și prezența lor se simte, într-o anumită formă, în România în încercarea de a influența printr-un segment de mass-media. Nu a fost rostit numele Antena 3, dar toți românii care se aflau la masă au înțeles că referirea era la Antena 3. Nu mai țin minte dacă a rostit vreun nume sau dacă a rostit formula de 'mogul' sau nu, dar a fost clar o referire la Antena 3. Cel care stătea în capul mesei era președintele României (n.r. - Traian Băsescu). Am trăit două secunde de stupoare. M-am uitat la domnul Rasmussen, secretarul general al NATO, pentru că ne știam.

Am dorit să intervin, dar cel care se afla în capul mesei a oprit brusc acea discuție și dejunul oficial a luat sfârșit. Am fost șocat să aud o astfel de referire nu atât de explicită, nu cu nume și prenume, nu cu referire la trustul dumneavoastră, dar s-a afirmat la acea masă că rușii aveau influență prin anumite formule de mass-media... a fost un șoc pentru mine. Dincolo de faptul că nu era adevărat, era un cu totul alt joc", a spus ministrul Titus Corlățean la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel