Traian Băsescu detonează numirea lui Kovesi la șefia Parchetului European. Legătura cu dosarul EADS

Kovesi - Băsescu
Kovesi - Băsescu

Traian Băsescu spune că există o legătură între clasarea dosarului EADS și numirea lui Kovesi la șefia Parchetului European, care s-a realizat prin retragerea celor doi procurori(reprezentanții Franței și Germaniei) care i-ar fi lăsat cale liberă.

 

Traian Băsescu a declarat recent că Laura Codruța Kovesi a primit informații esențiale în dosarul EADS, date pe care le-a avut și el și care ar fi lămurit întreaga anchetă. Cu toate acestea, dosarul a fost clasat. 

"Vă pot spune un lucru cert. Doar atât vă pot spune deocamdată: doamna Kovesi a avut toate datele, inclusiv circulația banilor fraudați, le-a avut primite cu conturi de la cine către cine, cum s-au plimbat banii. La scurt timp după ce a primit această informație pe care am primit-o și eu a ieșit la televiziuni și a spus ca a declanșat dosarul EADS. A mai ieșit după o săptămână și a mai spus o dată că-i face praf pe toți, iar după trei luni când a început presa să întrebe ce s-a mai întâmplat cu acest dosar a spus că 's-a închis dosarul'. Știți, EADS este o firmă franco-germană. Când a candidat la funcția de procuror-șef european s-au retras și procurorul german și procurorul francez. Nu cred că este o coincidență," a spus Traian Băsescu la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea Plus.

Reamintim că procurorii DNA au clasat dosarul EADS, în care au fost efectuate cercetări în legătură cu posibile fapte de corupţie săvârşite la încheierea contractului de 750 milioane euro privind securizarea frontierelor.

DNA susţine că, în urma cercetărilor, nu au reieşit probe privind săvârşirea unor fapte de corupţie în dosarul EADS, fiind invocată şi o decizie a Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu.Iniţial, procurorii au efectuat cercetări în legătură cu mari sume care ar fi fost primite ca mită de oficiali români în schimbul acordării unui contract companiei EADS, în anul 2004, privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF), în valoare de 534 milioane euro, extins în anul 2009 cu 200 milioane euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel