Traian Băsescu, atac la Klaus Iohannis: Este inadmisibil să vorbească mai mult prin presa germană

Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa actualului președinte, Klaus Iohannis. Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Dosar de politician", de pe B1 TV Băsescu a declarat că este indamisibil ca președintele Klaus Iohannis să vorbească mai mult prin presa germană, decât prin presa din România.

Atacul  lui Traian Băsescu vine în contextul în care Klaus Iohannis a acordat un interviu televiziunii publice din Germania ARD, interviu susținut în limba germană.

"Este inadmisibil ca președintele României să vorbească în Germania, prin presa germană, mai mult decât vorbește prin presa românească. Nu aș vrea să ajungem la situația în care Germania îl are oricum pe Donald Tusk ca servitor acolo, președinte al Consiliului European, să mai creeze și un președinte al României, să fie copilul de mingi al Germaniei. Vreau să cred ca este doar o întâmplare faptul că ne vorbește Iohannis în limba germană", a declarat fostul șef al statului.

Totodată, Traian Băsescu este de părere că greșește pentru că nu își exprimă mai des punctele de vedere cu privire la problemele de actualitate, precizând că Iohannis confundă România cu Germania.

Citește și: Klaus Iohannis: Modificările la Codul Penal nu sunt binevenite acum. Iau serios în calcul atacarea la CCR

"După părerea mea, președintele Iohannis gresește. El se ferește să semene, într-un fel sau altul, cu abordările pe care le-am avut eu. Adică ieșiri frecvente în care exprimam puncte de vedere cu privire la ceea ce se întâmplă în spațiul politic. Greșește pentru că România nu e Germania. Dânsul aici face confuzia. Acolo lucrurile sunt așezate, suntem în altă lume. Punctele de vedere ale președintelui trebuie exprimate de câte ori este nevoie, pe cât posibil în limba română. Dacă o să ne oblige, mă rog, o să învățăm și limba germană, dacă devine limbă obligatorie sau limbă oficială în România. Dar deocamdată președintele României vorbește în limba română, pentru români. Dacă nu e jignitor cumva să vorbești limba română. Eu nu mă sfiesc să vorbesc", a mai precizat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel