Traian Băsescu a scăpat de un nou dosar în justiție - Ultimă Oră

Judecătorii Curții de Apel București au decis, marți, să respingă cererea de redeschidere a dosarului în care Traian Băsescu era acuzat de uzurpare de calităţi oficiale. Fostul preşedinte a fost audiat de magistrați în respectiva speţă chiar în această dimineață.

Decizia Curții de Apel București este definitivă, iar petentul Ioan Ciochină va fi obligat să plătească suma de 100 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Iată minuta ședinței:

”Dosar nr. 4320/2/2015- Basescu Traian –Încheierea din 13.X.2015 - În baza art. 341 alin. 6 lit.a Cpp respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul Ciochină Ion împotriva ordonanţei nr.253/D/P/2012 din data de 09.01.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Structura Centrală. În baza art. 275 alin. 2 Cpp obligă petentul la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 13.10.2015”.

Dosarul a fost deschis de procurori în urma unei plângeri formulate de Ion Ciochină şi de Ioan Ghise, care l-au acuzat pe fostul preşedinte că, după referendumul din 2012, şi-a reluat ilegal mandatul. În urma cercetării faptelor reclamate de cei doi, procurorii au dispus neîncepere a urmăririi penale. Decizia a fost contestată de Ciochină la instanţă. Acesta cerea judecătorilor să anuleze rezoluţia procurorilor şi să dispună reînceperea urmăririi penale în acest dosar, pentru uzurpare de calităţi oficiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel