Tragedie pe muntele Everest: Trei alpiniști au murit

Cel puţin trei alpinişti au murit pe muntele Everest și alți doi sunt dați dispăruți, potrivit autorităţilor nepaleze. Tragedia s-a produs pe drumul de întoarcere spre bază, după ce grupul escaladase cel mai înalt vârf din lume, scrie BBC.

Cele trei persoane decedate ar fi un cetăţean din Germania, unul din Coreea de Sud şi o femeie din Canada, născută în Nepal, susțin autoritățile nepaleze.

De asemenea, un cetățean chinez și ghidul său nepalez sunt dați dispăruți, iar sursele locale susțin că numărul morților ar putea crește.

Condiţiile meteo au fost favorabile vineri şi sâmbătă dimineaţă, dar vremea s-a schimbat în rău în cursul zilei de sâmbătă.

În acest sezon, în jur de 300 de alpinişti, din 33 de expediţii, au primit permisiunea de la autoritățile nepaleze de a urca pe munte.

Această cifră nu include și nepalezii care îi însoțesc pe alpiniști ca hamali sau ghizi. numai în ultima lună, doi nepalezi și-au pierdut viața pe muntele Everest.

Statisticile arată că, în medie, un om moare pe Everest la fiecare zece încercări reuşite de a atinge vârful, iar cel mai tragic sezon a fost cel din 1996, când 15 alpiniști și-au pierdut viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel