Tragedie la Timișoara. Încă un bloc a fost evacuat. Se fac verificări

Autospecială SMURD. FOTO: IGSU
Autospecială SMURD. FOTO: IGSU

Încă un bloc a fost evacuat din Timișoara după ce managerul companiei care a făcut deratizarea/dezinsecția în imobilul de pe str. Miorița, nr. 8, a precizat că a mai deratizat și un alt bloc din zonă. 

Încă un bloc de locuințe din Timișoara a fost evacuat, luni seara, de autorități, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a făcut acțiunea și în imobilul în care trei persoane au murit și alte câteva zeci au ajuns la spital.

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, măsura de evacuare completă a blocului de pe strada Vaida Voievod a fost luată preventiv, pentru efectuarea măsurătorilor în vederea identificării nivelului de substanțe periculoase.

„În urma identificării unui singur apartament, care a efectuat aceeași operațiune de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă, s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă", a anunțat ISU Timiș, conform Mediafax. 

Zeci de locatari au fost evacuați

Ușa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată cu bandă adezivă, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuați.

Conform reprezentanților ISU Timiș, în imobil se vor face măsurători ale nivelului de substanțe periculoase, iar în cazul îm care acesta va fi mare locatarii vor fi transportați spre alte spații de cazare.

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat luni că au depistat prezența unei substanțe neurotoxice la etajele trei și patru ale blocului în care s-au înregistrat trei decese, după ce la sfârșitul săptămânii trecute s-a făcut o acțiune de dezinsecție și deratizare. Potrivit acestora, au fost evacuați locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Ministerul Sănătății a anunțat luni seara că alți 12 copii și 8 adulți au fost internați în spital, aceștia fiind în stare bună, cu o evoluție favorabilă.

În acest caz, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ce substanțe s-au folosit

Din primele verificări a reieșit că firma care a efectuat procedurile a folosit cinci substanțe pentru combaterea dăunătorilor. Asta era trecut în procesul verbal însă. În realitate, analiza probelor prelevate a indicat o nouă substanță și anume fosfura de aluminiu.

Surse din anchetă spun că substanța care au ucis doi copii și un adult este fosfură de aluminiu. Un pesticid ifetin, folosit pentru cereale. Substanța s-ar fi transformat în otravă pentru că eliberează un gaz atunci când este inhalat de oameni și ajunge în stomac, precizează România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel