Tragedie la pelerinajul de Rusalii: Un bărbat a decedat

Pelerinaj de Rusalii, de la Sumuleu Mic
Pelerinaj de Rusalii, de la Sumuleu Mic

Dramă în timpul pelerinajului de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, organizat în acest în acest an pentru a 447-a oară. 

Un bărbat de 74 de ani din Baia Mare a murit, sâmbătă, în timpul pelerinajului de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, iar alte 161 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, fiind vorba în special despre leşinuri provocate de căldură şi efort, potrivit şefului Serviciului de Ambulanţă Harghita, relatează Mediafax.

Victimei i s-a făcut rău înainte de a începe Liturghia de Rusalii oficiată pe Muntele Şumuleul Mic, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita, Peter Szilard.

"Când a fost adus la cort era deja în stop cardiorespirator. S-a încercat resuscitarea, dar fără succes, bărbatul era în asistolie. Trebuie spus că era cunoscut cardiac, cu antecedente medicale", a spus Peter Szilard.

Alte 161 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul pelerinajului, de două ori mai multe cazuri decât anul trecut, 90% din cazuri fiind lipotimii provocate de căldură şi efort.

Peste 150.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Liturghia de Rusalii de pe Muntele Şumuleul Mic, oficiată de arhiepiscopul catolic de Alba Iulia, Jakubinyi Gyorgy, iar invitatul care a ţinut un discurs a fost preotul decan de Mureş şi Târnave, Olah Denes.

La pelerinaj au luat parte şi preşedintele Ungariei, Ader Janos, împreună cu soţia, şi mai mulţi reprezentanţi ai Parlamentului de la Budapesta, aflaţi în vizită privată.

Moto-ul pelerinajului de Rusalii din acest an, "Fericit este pântecele care Te-a purtat", provine din Evanghelia după Luca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel