Tragedie în Portugalia. Zeci de morți după ce un autocar a căzut într-o prăpastie -Update

Cel puţin 28 de persoane au murit, iar altele au fost rănite după ce un autocar care transporta zeci de turişti a căzut într-o prăpastie, pe Insula portugheză Madeira, informează publicaţia Diario de Noticias şi site-ul Noticiasaominuto.com. 

Un grav accident a avut loc în această seară în Portugalia, lângă hotelul Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden, în zona Canico de Baixo din Arhipelagul Madeira. Conform primelor informații, șoferul autocarului a pierdut controlul vehicolului și a căzut într-o prăpastie, răstunându-se de mai multe ori. Se pare că în autovehicul se aflau 50 de pasageri, iar 28 și-au pierdut viața (11 femei și 17 bărbați), potrivit oficialilor citaţi de The Mirror.

Cel puțin 14 ambulanțe se află la fața locului, lângă hotelul Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden. Au fost mobilizate forțe impresionante, în timp ce localnicii șocați s-au adunat în apropiere. Autocarul s-a oprit din rostogolire pe acoperișul unei case.

Filipe Sousa, primarul orașului Santa Cruz, a declarat presei locale că au murit 28 de persoane. El a spus: "Nu am cuvinte să descriu ce sa întâmplat. Nu pot să mă confrunt cu suferința acestor oameni". 

(w670) 

Un recepționer de la Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden, care are foarte multe grădini botanice amenajate, a confirmat că incidentul sa întâmplat foarte aproape de hotel.

Sursele media din Madeira susțin că șoferul ar fi pierdut controlul vehiculului într-o curbă, dar totuși cauza accidentului nu a fost încă confirmată. Un jurnalist local a declarat, de asemenea, la postul de televiziune portughez SIC că anchetatorii iau în calcul și o defecțiune la sistemul de frânare. 

Președintele portughez și-a amânat sosirea

Președintele portughez Marcelo de Sousa anunțase că va sosi la locul accidentului cu un avion militar, dar acest lucru a fost amânat întrucât aeronava urmează să fie folosită la transportul victimelor. Conform declarației unui polițist "Este o zonă foarte dificilă pentru șoferi, în special pentru șoferii vehiculelor mai mari".

Vezi și: Alertă de călătorie Portugalia. Greva transportatorilor riscă să paralizeze tot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel