Tragedie în Portugalia. Zeci de morți după ce un autocar a căzut într-o prăpastie -Update

Cel puţin 28 de persoane au murit, iar altele au fost rănite după ce un autocar care transporta zeci de turişti a căzut într-o prăpastie, pe Insula portugheză Madeira, informează publicaţia Diario de Noticias şi site-ul Noticiasaominuto.com. 

Un grav accident a avut loc în această seară în Portugalia, lângă hotelul Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden, în zona Canico de Baixo din Arhipelagul Madeira. Conform primelor informații, șoferul autocarului a pierdut controlul vehicolului și a căzut într-o prăpastie, răstunându-se de mai multe ori. Se pare că în autovehicul se aflau 50 de pasageri, iar 28 și-au pierdut viața (11 femei și 17 bărbați), potrivit oficialilor citaţi de The Mirror.

Cel puțin 14 ambulanțe se află la fața locului, lângă hotelul Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden. Au fost mobilizate forțe impresionante, în timp ce localnicii șocați s-au adunat în apropiere. Autocarul s-a oprit din rostogolire pe acoperișul unei case.

Filipe Sousa, primarul orașului Santa Cruz, a declarat presei locale că au murit 28 de persoane. El a spus: "Nu am cuvinte să descriu ce sa întâmplat. Nu pot să mă confrunt cu suferința acestor oameni". 

(w670) 

Un recepționer de la Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden, care are foarte multe grădini botanice amenajate, a confirmat că incidentul sa întâmplat foarte aproape de hotel.

Sursele media din Madeira susțin că șoferul ar fi pierdut controlul vehiculului într-o curbă, dar totuși cauza accidentului nu a fost încă confirmată. Un jurnalist local a declarat, de asemenea, la postul de televiziune portughez SIC că anchetatorii iau în calcul și o defecțiune la sistemul de frânare. 

Președintele portughez și-a amânat sosirea

Președintele portughez Marcelo de Sousa anunțase că va sosi la locul accidentului cu un avion militar, dar acest lucru a fost amânat întrucât aeronava urmează să fie folosită la transportul victimelor. Conform declarației unui polițist "Este o zonă foarte dificilă pentru șoferi, în special pentru șoferii vehiculelor mai mari".

Vezi și: Alertă de călătorie Portugalia. Greva transportatorilor riscă să paralizeze tot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel