TRAGEDIE în Marea Mediterană: Peste 100 de dispăruți

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

O barcă pneumatică plină cu migranţi s-a răsturnat marţi în largul coastelor Libiei și a dus la cel puţin patru morţi şi peste o sută de dispăruţi.

Această tragedie se adaugă celei de luni, când un vas trimis în ajutorul unei bărci pneumatice care se dezumflase a găsit numai 15 supravieţuitori, în timp ce traficanţii de persoane înghesuie între 120 şi 140 de persoane în ambarcaţiuni improvizate.

De sâmbătă, garda de coastă italiană a coordonat salvarea a peste 2.600 de migranţi în largul coastelor libiene, confirmând ritmul ridicat la plecărilor în pofida deteriorării condiţiilor de navigaţie.

"O barcă pneumatică s-a răsturnat. Cei 23 de supravieţuitori se află la bordul petrolierului Maersk Erin. Vreo sută de persoane sunt date dispărute. Echipele caută supravieţuitori în apă şi găsesc cadavre", a scris pe Twitter ONG-ul german Jugend Rettet.

"Eram prea departe, nu am putut veni în ajutor. Condiţiile pe mare sunt îngrozitoare", a adăugat organizaţia Rainbow for Africa, prezentă cu o echipă medicală la bordul navei Iuventa aparţinând Jugend Rettet.

În cursul după-amiezii, persoanele salvate au fost transferate pe vasul Aquarius al organizaţiilor SOS Méditerranée şi Medici fără Frontiere (MSF), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel