Tragedie în larg. Ambarcațiune cu migranți, scufundată

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa după ce o ambarcaţiune cu 15 migranţi la bord s-a scufundat în Marea Egee, în largul coastei de vest a Turciei, a anunţat luni paza de coastă turcă, în timp ce aveau loc operaţiuni de căutare a unor eventuali supravieţuitori, relatează agenţia DPA.

Trei copii se află printre cei cinci migranţi înecaţi, a precizat paza de coastă, adăugând că trei persoane au fost salvate.

Autorităţile au fost alertate în legătură cu accidentul, survenit în largul oraşului de coastă Dikili, din provincia Izmir, după ce doi supravieţuitori au reuşit să ajung înotând la ţărm.

La bordul ambarcaţiunii se aflau 14 afgani şi un iranian, a indicat paza de coastă, citând informaţii de la supravieţuitori.

Districtul Dikili este aproape de insula grecească Lesbos.

Migranţii continuă să folosească Turcia ca punct de plecare în timp ce încearcă să ajungă în Grecia, ţară membră a Uniunii Europene. În 2016, UE şi Ankara au ajuns la un acord pentru a limita fluxul de migranţi către Europa în schimbul unui ajutor financiar pentru refugiaţii aflaţi în Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel