Tragedie în Argentina: Cel puțin 43 de jandarmi morți, după un accident rutier

Cel puțin 43 de jandarmi și-au pierdut viața în accidentul autocarului care îi transporta în nord-vestul Argentinei, potrivit unui nou bilanț publicat luni de autoritățile locale, scrie AFP. De asemenea, opt răniți au fost internați în spital.

Francisco Marinaro, directorul securității civile din provincia Salta, regiune muntoasă unde a avut loc accidentul, a anunțat că a fost declanșată o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, însă autoritățile consideră că o pană de cauciuc ar fi la originea tragediei, a afirmat.

Autocarul care transporta jandarmii a ieșit de pe șosea și s-a prăbușit 15 metri de pe un pod în cursul nopții de duminică spre luni. În zorii zilei de luni, echipele de salvare au descoperit inițial 20 de corpuri în albia secată a unui râu. Ulterior, au scos alte corpuri prinse în carcasa autocarului.

Autovehiculul, care făcea parte dintr-un convoi de trei mașini ale poliției, a căzut în prăpastie atunci când șoferul a pierdut controlul volanului după ce a pătruns pe un pod, a explicat poliția într-un comunicat.

"Majoritatea erau tineri jandarmi", a precizat Gustavo Soles, primarul orașului Rosario de la Frontera, din apropiere de locul accidentului. Potrivit acestuia, accidentul s-a produs pe un drum în stare proastă. "Cei care cunosc bine regiunea caută să îl evite pe timpul nopții", a subliniat el.

Președintele Mauricio Macri a prezentat condoleanțe familiilor victimelor și a decretat o zi de doliu național. "Poporul argentinian trebuie să fie alături de aceste familii", a declarat el, citat de AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel