Tragedie Colectiv. IŞMB, măsuri în urma afirmațiilor uluitoare ale unor profesori de religie

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a organizat, miercuri, la Colegiul Naţional ''Gheorghe Lazăr'', o şedinţă cu toţi profesorii de religie din Capitală, pentru clarificarea unor aspecte metodice, în contextul în care trei cadre didactice au făcut unele afirmaţii în timpul orelor cu privire la tragedia din club Colectiv, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marian Banu.

 

'A fost o întâlnire a tuturor profesorilor de religie din Bucureşti cu caracter metodic. Întâlnirea a fost iniţiată de IŞMB. Şedinţa s-a referit la părerile personale ale unor profesori de religie. Este vorba de trei profesori. A fost o întâlnire necesară pentru a fi clarificate mai multe modalităţi legate de prezentarea în rândul elevilor a unor aspecte legate de aceste momente. Toţi participanţii s-au desolidarizat într-un fel sau altul sau nu au fost de acord cu aceste interpretări personale', a afirmat Banu.

El a precizat că afirmaţiile profesorilor trebuie privite doar ca nişte păreri personale, care nu au legătură cu programa şcolară şi cu obiectul disciplinei religie. Marian Banu a menţionat că nu vor fi prevăzute sancţiuni, ci a fost nevoie de clarificarea unor aspecte metodice.

'Nu sunt prevăzute sancţiuni. Nu se pune problema sancţionării, ci mai mult a clarificării unor aspecte metodice', a arătat acesta.

Potrivit presei centrale, mai mulţi profesori de religie le-ar fi spus elevilor că muzica rock ar avea influenţe satanice. În Bucureşti predau disciplina Religie peste 450 de cadre didactice. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel