Tragedie aviatică: Un avion cu 142 de pasageri la bord s-a prăbuşit în sudul Franţei. Radu Tudor: Prăbușirea, inexplicabil în momentul de față

Un avion aparţinând companiei low-cost Germanwings, care avea la bord 142 de pasageri plus membrii echipajului, s-a prăbuşit în sudul Franţei (Alpes-de-Haute-Provence), regiunea Digne, potrivit Antena 3.

Aeronava, un Airbus A320 efectua o cursă regulată între Barcelona şi Düsseldorf.

Avionul a dispărut de pe radar la ora 12,20, ora României. 

La bordul avionului se aflau 142 de pasageri și șase membri ai echipajului.

Accidentul aviatic din Alpii francezi a fost confirmat Directoratul General al Aviaţiei Civile (DGCA).

Jurnalistul Radu Tudor a declarat la Antena 3, într-o intervenție telefonică, că "evident este mult prea devreme pentru a vorbi despre cauze. În momentul de față, eforturile autorităților franceze este îndreptat spre eventualii supraviețuitori, spre localizarea cât mai precisă, spre verificarea cu autoritățile spaniole a numărului de pasageri a listei precise și apoi autoritățile de trafic aerian europene vor încerca să găsească și o posibilă cauză. Până în momentul de față nu există semnale concrete. Cu alte cuvinte, nimeni de la bordul aeronavei nu a transmis vreun semnal de alarmă potrivit căruia acest avion ar fi avut probleme tehnice, să fi lansat vreun SOS. Nu am prea avut parte de astfel de tragedii în miezul Europei. Germanwings are o reputație bună, trece o companie serioasă. Foarte multă lume folosește Germanwings, inclusiv de aici din România. O cursă de la Barcelona la Düsseldorf, trecând prin sudul Franței, este o cursă, aș spune, chiar banală. Este cu atât mai mare îngrijorarea cu cât apar astfel de tragedii fără să existe o explicație cât de cât, nu era furtună, nu era vreme rea. În plin aer clar, cum spun specialiștii în aviație, să ai o prăbușire a unui avion Airbus A320 este inexplicabil, cel puțin în momentul de față". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel