Tragedie aviatică în Moldova. Elicopter SMURD, prăbușit

Imagine de la locul intervenției echipei de medici, cu puțin înainte de tragedie
Imagine de la locul intervenției echipei de medici, cu puțin înainte de tragedie

Un elicopter SMURD înregistrat la Iași s-a părbușit, joi, în jurul orelor 14,15,  în Republica Moldova. Potrivit primelor informații, toate cele patru persoane au fost găsite decedate.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Interne informează că patru persoane au decedat în urma prăbușirii unui elicopter SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova.

"Am fost informați de autoritățile din Republica Moldova de dispariția elicopterului. Nu avea pacient la bord, ar fi dispărut din zona Cantemir-Haragâș. Este elicopterul nostru. MAI se află în contact cu forțele de intervenție", au precizat oficiali din MAI.

UPDATE: "Am văzut o mână, un picior, căştile piloţilor. Marotrii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arşi. Sunt trei cadavre. Au căzut în marginea localităţii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au căzut în pădure. Nimeni nu a rămas în viaţă. Plouă tare. Poliţiştii strâng totul grămadă. E straşnic. Aproape este stadionul. Nu cred că pilotul a încercat să aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteză, dar a zbura normal. Vântul e moderat acum, nu e puternic", a declarat un martor pentru publica.md.

Știrea inițială:

În această dimineață, elicopterul SMURD a fost solicitat de medicii din Vulcănești, pentru a transporta aerian și monitorizat un pacient, internat în spitalul rational. Era vorba despre o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută, potrivit publika.md.

Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași.

La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

Cauzele probușirii nu sunt încă cunoscute, dar în zona de est a țării, prognoza meteo este nefavorabilă, toată zona fiind sub Cod galben și Cod portocaliu de vreme extremă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel