Urmărește emisiunea live



Tragedia unei mame. Și-a legat fiul cu lanțuri ca să nu se sinucidă

etnobotanice
etnobotanice

O mamă este nevoită să îşi ţină copilul în lanţuri ca să îl împiedice să se sinucidă. Din cauza produselor etnobotanice, Marius, în vârstă de 24 de ani, a încercat până acum să îşi ia viaţa de mai multe ori. Medicii nu au reuşit să îl ajute să îşi trateze dependenţa

„Are mereu halucinaţii şi crede că este urmărit de cineva ca să îl omoare", povesteşte mama lui Marius, potrivit romanialibera.ro. În cele şase luni de când consumă plante etnobotanice, tânărul a încercat să se arunce de la etaj, şi-a dat foc în lift pentru că avea impresia că are gândaci pe haine şi a încercat să îşi taie venele. De fiecare dată, rudele l-au descoperit la timp ca să îl salveze. Acum, de teamă, mama lui îl ţine în lanţuri în casă.

„Consumul de droguri este o activitate auto-distructivă din start. În plus, drogurile produc modificări la nivelul creierului, care fac să crească receptivitatea şi sensibilitatea la sugestii negative şi diminuează capacitatea de a gestiona situaţiile mai dificile din viaţă", explică psihologul Patricia Cihodaru comportamentul sinucigaş al dependenţilor de droguri.

Suferinţa mamei lui Marius este şi mai mare pentru că primul ei băiat a murit în urmă cu trei ani, tot din cauza consumului de heroină şi etnobotanice. „Anturajul de vină", spune ea cu disperare. „Cât timp stă în casă are voinţă, dar după ce iese afară îşi pierde controlul", povesteşte femeia. Pentru a-şi procura „droguri legale", Marius a furat lucruri din casă pe care le-a vândut pe stradă.

Disperată, mama lui Marius a încercat să discute cu patronii magazinului de etnobotanice din apropierea casei pentru a le explica răul pe care îl fac tinerilor. A fost dată afară din magazin cu îmbrânceli şi ameninţată că dacă revine va fi bătută de paznici.

Tânărul a fost internat de trei ori la Urgenţă, de trei ori la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" şi a petrecut o lună la un centru de dezintoxicare din Sibiu. În timpul petrecut la centrul din Sibiu, tânărul a comandat de pe internet produse etnobotanice folosind laptopul unui alt dependent. Produsele au fost livrate chiar la porta centrului de dexintoxicare.

Medicii nu au găsit deocamdată niciun tratament pentru „tulburarea de comportament produsă de plantele etnobotanice", diagnosticul pus de Spitalul de Urgenţă lui Marius.

„Părinţii şi prieteni trebuie să îi accepte necondiţionat ca persoane pe dependenţi şi să le arate afecţiune, dar în acelaşi timp trebuie să fie fermi în stoparea acestui comportament extrem de dăunător", spune Cihodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel