Tragedia din Norvegia. A fost găsit un alt cadavru. Căutările continuă

Autorităţile norvegiene au anunţat sâmbătă că au găsit un al doilea cadavru iar operaţiunile de salvare continuă pentru găsirea persoanelor dispărute, la trei zile după o impresionantă alunecare de teren produsă într-o localitate la nord-est de capitala Oslo, relatează dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

Echipele de salvare speră să găsească supravieţuitori în locuinţele distruse de alunecarea de teren produsă în localitatea Ask, din municipalitatea Gjerdrum, un oraş cu 5.000 de locuitori situat la nord-est de capitala norvegiană.

"Vedem în alunecarea de teren o parte a unei clădiri (locuinţă) care este încă parţial intactă. Sperăm că mai există buzunare de aer şi că putem găsi supravieţuitori acolo. Pe asta ne concentrăm în prezent", a declarat şeful poliţiei locale, Ida Melbo, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vineri, echipele de salvare au găsit o persoană moartă printre dărâmături. Cadavrul nu a fost încă identificat, însă poliţia a publicat o listă cu numele celor zece persoane dispărute, doi copii cu vârsta de 2 şi respectiv 13 ani şi opt adulţi.

Alunecarea de teren, produsă pe 30 decembrie, a condus la evacuarea a circa o mie de persoane care nu se pot întoarce acasă din cauza terenului instabil. Pământul s-a surpat în continuare în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit Direcţiei norvegiene a apelor şi energiei (NVE), alunecarea de teren a cuprins un teren cu o lăţime de 350 de metri şi o lungime de 800, iar solul este în continuare instabil.

Cel puţin zece persoane au fost rănite, una dintre acestea, în stare gravă, fiind transportată la Oslo.

Sosită la faţa locului, prim-ministrul Erna Solberg a subliniat că această alunecare de teren este una dintre cele mai mari petrecute vreodată în ţara sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel