Tragedia de la Constanța. Principesa Margareta a României: Infrastructura sanitară din țara noastră lasă încă de dorit

Foto: IGSU
Foto: IGSU

Principesa Margareta a transmis un mesaj în numele întregii familii regale a României, vineri, cu privire la tragedia de la Constanța.

Un incendiu s-a produs astăzi, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Focul a izbucnit din secția ATI COVID, se pare că de la o priză sau de la un prelungitor. Șapte oameni au murit după ce, în loc de oxigen, au primit fum. S-au intoxicat. Cinci au fost resuscitați acolo, lângă spital, fără a-i readuce la viață. Alți doi au murit în drum spre alte spitale.

Spitalul ar fi avut o instalație care detecta dacă se scurgea prea mult oxigen în încăpere, dar nu și o instalație care să detecteze incendiile. Era în curs de a fi instalată, pe fonduri europene. Însă, în același timp, se spune că principala problemă ar fi  fost finanțarea. 

Iată mesajul Majestății Sale în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: 

"Am aflat cu durere despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța unde pacienți și-au pierdut viața într-un incendiu. Familia mea și cu mine transmitem condoleanțe familiilor îndoliate și le dorim însănătoșire grabnică tuturor celor afectați de incendiu. 

În ultima perioadă, tragedii similare au avut loc la Spitalul Județean din Piatra Neamț și la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Deși medicii și personalul din serviciul medical lucrează neobosit pentru a salva vieți, astfel de tragedii ne demonstrează că infrastructura sanitară din țara noastră lasă încă de dorit. Trebuie fără întârziere să învățăm din această durere pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete!", arată mesajul semnat de Margareta Majestatea Sa Custodele Coroanei.

VEZI ȘI: Cîțu, demiteri după incendiul de la Constanța. Pleacă președintele ANMCS și managerul spitalului

"Este de neacceptat că se întâmplă astfel de tragedii. E o realitate pe care încercăm să o schimbăm. (...) Este important ca Ministerul Sănătății să caute soluții pe termen scurt ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple", a anunțat, vineri, premierul Florin Cîțu.

"Am luat astăzi două decizii. L-am sunat pe domnul primar al Constanței, Vergil Chițac, și i-am cerut să o demită din funcție pe doamna manager al Spitalului de Boli Infecțioase. În același timp, am semnat ordinul prin care l-am demis pe președintele ANMCS, care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare. Era în atribuțiile sale să facă evaluări în ceea ce privește acreditările spitalelor din România, mai ales că la acest spital din Constanța avem mai multe nereguli pe care le-am descoperit în acest moment", a spus Florin Cîțu. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel